Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Ing. Lenkou Grešlovou Trpný rod II

2 Trpný rod - procvičování a) Doplň příčestí trpné Play…………………. Drink…………………. Give…………………. See…………………. Stay…………………. Make…………………. b) Doplň správný tvar slovesa „to be“ I …………………………………..….born in Germany. (minulý) He …………………………………..seen by my friend. (minulý) They …………………………….eaten by all people. (přítomný) It ………………..............................spent all by now. (přítomný) We …………………………………..inished by 8 p.m. (budoucí) The game ……………………….played by our team. (budoucí)

3 c) Převeď věty z činného rodu do trpného a naopak The shop opens at 8 a.m. ……………………………. The chorus sings this song. …………………………………. The window was broken by my brother. …………………………………. The bottle will be washed by me. ………………………………………. d) Najdeš chybu? I were seen by my friend. The ball will be paint with all colours. The mouse are caught by a cat. The room was painted with us.


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google