Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Vložky do polévek Číslo DUM: VY_52_INOVACE_117_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Nudle, hrášek, svitky, sedlina Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 6. května 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
VLOŽKY do polévek
3
Definice: Jsou to výrobky připravené tepelně mimo polévku
Připravují se jiným postupem než vařením Do polévky se vkládají těsně před podáváním
4
Celestýnské nudle dělají se ze slaného palačinkového těsta
připravíme si tenké palačinky krájíme nudle 4 cm dlouhé a 0,5 cm široké
5
Fritátové nudle dělají se z palačinkového těsta
připravíme si palačinky krájíme nudle 5 cm dlouhé a 0,3 cm široké usmažíme je do zlatavé barvy
6
Smažený hrášek připravíme si řidší těsto (mléko,hrubá mouka,vejce,sůl)
přes cedník kapeme těsto do horkého oleje mírně smažíme
7
Vaječné svitky připravíme si těsto (vejce, mouka, olej, petržel, sůl)
vytvarujeme placku 0,4 cm silnou pečeme v troubě krájíme na kostičky
8
Vaječná sedlina připravíme si těsto (vejce, mléko, sůl)
těsto vlijeme do kastrolku pečeme v troubě ve vodní lázni po vychladnutí krájíme na různé tvary
9
Otázky pro žáky: Připravují se vložky do polévek zvlášť?
Vyjmenuj alespoň 3 druhy vložek. Z jakých surovin se připravuje palačinkové těsto? Jak se připravují celestýnské nudle?
10
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.