Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete Mgr. Miroslava Malušková
2
Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup
Anotace Materiál vysvětluje dranžírování kuřete, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, dranžírování, kuře Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení
3
Dranžírování kuřete Pracovní postup: mísu s kuřetem prezentujeme
upečené kuře přeložíme na prkénko (bokem)
4
Dranžírování kuřete pevným řezem oddělíme stehna
stehno překrojíme v kloubu na dvě části přeložíme na ohřívací mísu
5
Dranžírování kuřete odkrojíme křídla s kouskem masa od prsní části
maso na prsní kosti uvolníme řezem sloupneme prsní část dranžírovacím nebo překládacím příborem a filírujeme
6
Dranžírování kuřete vyjmeme ustřice (nejlahodnější část masa z kuřete)
zbylou kostru tvz: karkas (překryjeme papírovým ubrouskem odklízíme s prkénkem a ostatním inventářem)
7
Kuře - servis na talíři
8
Kuře - servis na talíři
9
Použitá literatura SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.