Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Doplňky k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_119_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Saláty, kompoty Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 7. července 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM
3
Pokrmy: Doplňují o vitamíny Zpestřují pokrm esteticky
4
Saláty Podávají se zvlášť v misce Čerstvá zelenina – okurky, rajčata,
papriky, mrkev, zelí, hlávkový salát, … Přidává se zálivka nebo dresink
6
Kompoty Podávají se zvlášť v misce Jeden druh ovoce nebo míchané
Ochucené cukrem, citronem, kořením
7
Ze kterých surovin na obrázcích připravíte kompot a ze kterých salát?
Úkoly pro žáky Ze kterých surovin na obrázcích připravíte kompot a ze kterých salát?
8
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.