Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pokrmy z mletého masa Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí výběr druhů mas vhodných k mletí, hlavní zásady a přípravu pokrmů z mletého masa v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2–5– 16
2
MLETÁ MASA Použití v kuchyni
3
MLETÉ maso - použití Na trhu máme Mleté hovězí Mleté vepřové
Mleté mix Každé z nich má svá určitá specifika a není proto vhodné je zaměňovat a přidávat je do stejných pokrmů.
4
MLETÉ maso - HOVĚZÍ Papričkové kuličky Haše z hovězího masa
5
MLETÉ maso - MIX Mleté maso mix je o něco tučnější a proto se hodí k plnění rolád, na přípravu karbanátků, plněných paprik 20MASO%20-%20ROLÁDY&tbs a velice vhodné je také ke grilování
6
MLETÉ maso - VEPŘOVÉ Gulášová polévka z mletého masa Vepřenky s cibulí
7
Vepřenky s cibulí - doplňte
Opláchnuté vepřové maso u……. přidáme namočenou h……, pečlivě vymačkanou a n……. umletou. Přidáme s.., p…. a papriku, dobře p…….. Vytvarujeme p……. a p…… je z obou s…. dozlatova.
8
Vepřenky s cibulí - řešení
Opláchnuté vepřové maso umeleme přidáme namočenou housku, pečlivě vymačkanou a najemno umletou. Přidáme sůl, pepř a papriku, dobře promícháme. Vytvarujeme placičky a pečeme je z obou stran dozlatova.
9
MLETÉ MASO – další použití
Masové knedličky = zavářka do polévky
10
Vejce ve hnízdech Postup
Postup Vejce natvrdo, oloupeme a překrojíme podélně na půlky, smícháme mix maso, cibuli, petrželku,1 vejce, olej, kmín a sůl. Necháme stát ½ – 1 hodinu. Maso vyformujte jako kulatou placičku asi 1 cm vysokou. Do středu každé placičky položíme vejce řeznou plochou dolů, maso dokola zvedneme a přitisknete k vejci. „Hnízda“ rozložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme v troubě 180°C asi 40 minut.
11
ÚKOLY doplňte název pokrmu
…………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………
12
ZDROJE http://www.toprecepty.cz/kategorie/5-mlete-maso/
› Recepty › hlavní chodSdílet ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce:technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.)ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.