Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Husité si zvolily jako hejtmana Jana Žižku. V roku 1431 u Domažlic se jim povedlo s zpěvem odehnat křižáky s písni Ktož sú boží bojovníci 1424 si po.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Husité si zvolily jako hejtmana Jana Žižku. V roku 1431 u Domažlic se jim povedlo s zpěvem odehnat křižáky s písni Ktož sú boží bojovníci 1424 si po."— Transkript prezentace:

1

2

3 Husité si zvolily jako hejtmana Jana Žižku. V roku 1431 u Domažlic se jim povedlo s zpěvem odehnat křižáky s písni Ktož sú boží bojovníci 1424 si po žížkové smrti si husité říkali sirotci A v roku 1425 si husté zvolily nového hejtmana Prokopa Holého

4 Bitva u Nekmíře Bitva u Sudoměře Bitva u Mladé Vožice Bitva u Poříčí nad Sázavou Bitva na Vítkově Bitva u Panského Boru Bitva na Vítkově 14. července 1420 Bitva u Panského Boru Bitva na Vítkově14. července Bitva u Žlutic Bitva u Kutné Hory Bitva u Habrů Bitva u Hořic Bitva u Strachova dvora Bitva u Skalice Bitva u Malešova

5 Dělo Cepy Práky

6 Kropač Biják Sekyrá jezdecká

7


Stáhnout ppt "Husité si zvolily jako hejtmana Jana Žižku. V roku 1431 u Domažlic se jim povedlo s zpěvem odehnat křižáky s písni Ktož sú boží bojovníci 1424 si po."

Podobné prezentace


Reklamy Google