Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projektová činnost a podpora na LDF

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projektová činnost a podpora na LDF"— Transkript prezentace:

1 Projektová činnost a podpora na LDF
Mgr. Olga Komzáková, PhD.

2 Program Zhodnocení projektové činnosti za rok 2018
Pravidla administrace projektů na LDF Spolufinancování a režie projektů Nové webové stránky Vědy a výzkumu LDF (kde co najdu) Harmonogram výzev na rok 2019 a novinky Problematika hodnocení projektových žádostí Diskuze (co lze zlepšit)

3 Úspěšnost projektů MENDELU
2018 LDF 21%

4 Úspěšnost projektů na LDF
(vybrané soutěže -1)

5 Úspěšnost projektů na LDF
(vybrané soutěže - 2)

6 Pravidla administrace projektové dokumentace

7 Veškerá projektová dokumentace vyžadující podpis rektorky (příp
Veškerá projektová dokumentace vyžadující podpis rektorky (příp. děkana) musí jít přes projektové oddělení LDF. Průvodní list dokumentu vystavuje projektový manažer. Odesílání datovou schránkou Odeslání projektových dokumentů datovou schránkou většinou zajišťuje projektové oddělení/kancelář LDF. Tyto dokumenty zašlete em (ve formátu .pdf, .doc, .xls). Soubory odesíláné datovou schránkou nesmí přesáhnout 20 MB. Projekty odesílané poštou si zajišťují sami řešitelé. Založení SPP prvků pro rok absence právního aktu na univerzitě Formulář k založení SPP prvku u projektů, které  jsou u poskytovatele schváleny, avšak dosud nedorazil oficiální dokument (smlouva, rozhodnutí atd.) na univerzitu. SPP prvek bude založen a řešitel tak bude moci co nejdříve, ideálně od začátku projektu, projekt řešit, nakupovat, zaměstnat lidi apod. Občas k těmto situacím dochází, kdy projekt je odsouhlasen, schválen  a má začít 1.1., avšak ještě v půlce února není oficiální dokument doručen na MENDELU. Smlouvy k projektům Vzory smluv mezi partnery projektu jsou k nalezení na stránce Mendelu „Podpora projektových skupin“ v rámci balíčku dokumentů připravených pro vyhlášené výzvy a na stránce Věda a výzkum LDF. Smlouvy musí před odesláním schválit právní oddělení.

8 Nové webové stránky VaV LDF

9 Grantové soutěže 2019

10 TAČR nebude vyhlášen program EPSILON
bude vyhlášena první veřejná soutěže v programu TREND (obdoba Epsilonu). Jedná se o resortní program Ministerstva průmyslu a obchodu, který bude implementován TA ČR (květen). bude vyhlášena první veřejná soutěže v programu KAPPA financovaného Fondy EHP a Norska. Ten je zaměřený na spolupráci v aplikovaném výzkumu s partnery z Norska, Islandu a Lichtenštejnska (17.4). Vyhlášení veřejné soutěže v programu Éta v září. (Primárně socioekonom. obory, ale v rámci Mendelu nejúspěš. LDF.) Vyhlášení veřejné soutěže v programu Zéta posunuto na říjen. Na MENDELU budou semináře pro TAČR Kappa, Éta a Zéta.

11 Další grantové soutěže 2019
Termíny vyhlášení soutěží 2019 Česko-francouzské výzkumné projekty (MŠMT) Interreg Central Europe NAKI II březen 2019 Ministerstvo zdravotnictví Ministerstvo vnitra – Bezpečnostní výzkum jaro 2019 TAČR KAPPA duben 2019 TAČR Éta květen 2019 TAČR Delta červen 2019 MPO (TAČR) Trend 2. čtvrtletí 2019 INTER Excellence TAČR Zéta říjen 2019 H2020 MSCA-RISE GAČR (na LDF do 4.4.) Česko-rakouské výzkumné projekty (MŠMT) (do 30.4.) (28. 6.) ! Nebudou vyhlášeny NAZV (MZe) a TRIO (MPO) !

12 Semináře k výzvám plánované na MENDELU
GAČR TAČR Éta TAČR KAPPA TAČR Zéta  Mezinárodní projekty Jak na projekty H2020 MSCA-RISE - Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) – za účasti osob z EK – listopad 2019

13 Obecné připomínky oponentů k návrhům projektů
Nezkušenost hlavního řešitele Hlavní řešitel má malý úvazek Nedostatečně popsaná metodika (x často limitován počet slov v návrhu) Služby x subdodávky – špatně zařazené Předimenzovaný tým Nepřiměřené náklady (např. vysoké cestovní náklady-chybí zdůvodnění), slabá finanční rozvaha Absence originál. řešení, není inovativní U aplikovaného výzkumu: Chybí ekonomické přínosy Slabě definované přínosy pro praxi Málo výsledků do praxe (výstupy hlavně články) Nedostatečně popsáno zapojení aplikačního garanta do projektu

14 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Projektová činnost a podpora na LDF"

Podobné prezentace


Reklamy Google