Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové."— Transkript prezentace:

1 3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové technice (kapalný kyslík) Vzdušný kyslík ale i škodí: - rezavění železa, tlení dřeva, kazení potravin, stárnutí buněk Kyslík podporuje hoření.

2 OZON - tříatomový kyslík (O3) - Vzniká ze vzdušného kyslíku např
OZON - tříatomový kyslík (O3) - Vzniká ze vzdušného kyslíku např. vlivem slunečního záření nebo blesků. - Nejvíce ozonu v atmosféře je ve výšce 25 až 35 km – tzv. OZONOVÁ VRSTVA (chrání nás před nebezpečným kosmickým zářením) - OZONOVÁ DÍRA – porušování ozonové vrstvy - např. zplodiny z letadel, freony, oxidy dusíku


Stáhnout ppt "3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové."

Podobné prezentace


Reklamy Google