Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski."— Transkript prezentace:

1 Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski

2 který se stal světoznámým díky svému broušenému sklu
který se stal světoznámým díky svému broušenému sklu. Vybudoval nadnárodní společnost působící ve více než 40 zemích světa

3 Později odešel do Paříže a Vídně
Později odešel do Paříže a Vídně. Zde se setkává s Františkem Křižíkem a inspirován možnostmi elektrické energie se rozhodne zkonstruovat stroj na broušení šatonů.

4 Z důvodu nedostatku energie v českých řekách odešel do Wattens v Tyrolsku, kde nalezl díky energii z alpské řeky Inn optimální podmínky pro založení brusičství

5 roce 1908 postavil vlastní sklárnu pro dodávku skloviny a v roce 1913 vyrobil vlastní broušené sklo z křišťálového skla vynikající kvality porovnatelné s českou výrobou. 


Stáhnout ppt "Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski."

Podobné prezentace


Reklamy Google