Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_10_12_vyjmenovaná slova

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_10_12_vyjmenovaná slova"— Transkript prezentace:

1 Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_10_12_vyjmenovaná slova

2 MÝTIT, ZAMYKAT, SMÝKAT Na m tině
Doplň správná i –y, í –ý: Na m tině Toník stanul na m tině. Posadil se na pařez a m slel na to, že zda b valy vysoké stromy. Pak přišli lesní dělníc M sl vec jim něco vysvětloval. Děln ci vzali pily a stromy vym tily. Ze stromů zb ly pouze pařezy. Půda zarostla vysokou trávou a různými květinami. Pr se na zdejší m tinu chodí pást srnk Zam šleně si prohlíží květiny, po kterých leze hm z. Zvesela utrhl od- kvetlou pampelišku. Zafoukal do ní. Kam sem nko zapad- ne, tam vyroste nová b l nka. Až půjde domů, vyhne se místu, na kterém leží zm je svinutá do sm čky.

3 Doplň správná i –y, í –ý: Sm k Po kl katé silnici jede automob l. Tu mu přeběhl přes cestu zaj c. Ř d č jel př l š r chle,chtěl zabrzdit a dostal sm k. Zřítil se do př kopu. Ř d č jiného automob lu b l ochotný. Udělal na laně sm čku a odtáhl poškozené auto do d l- ny. Maj tel poškozeného auta se s nehodou brzy sm řil. Dnes už ví, že je lepší m rná jízda, nežli se sm řovat s těžkým zraněním. Podruhé b nemusel m t takové štěst .

4 l m ř h t a b z o 1. …. se teplou vodou.
Doplň křížovku: 1. …. se teplou vodou. l 2. Snědl jogurt a ……. si schoval. m 3. Ve sklepě běhaly …. . 4. ….. dokončil svůj obraz. ř 5. V trávě bzučel …. . h 6. U lesa byla prosluněná …… . t a 7. Pražan je …….. Prahy. b 8. Rytíř ….. zlou saň. z 9. Pod kůrou stromů je …. . o

5 DMÝCHAT, CHMÝŘÍ, NACHOMÝTNOUT SE, LITOMYŠL
Přiřaď slova a slovní spojení k vyjmenovaným slovům: stále se kolem ochomýtal dmýchat u Litomyšle pohrával si s chmýřím chmýří chmýříčko litomyšlský zámek nedmýchej tolik nachomýtnout se rozdmýchají oheň Litomyšl přichomýtla se

6 Popis Prezentace je určená k osvojení vyjmenovaných slov po ,,M“ – MÝTIT, ZAMYKAT, SMÝKAT, DMÝCHAT, CHMÝŘÍ, NACHOMÝTNOUT SE, LITOMYŠL a k procvičení učiva. První dvě cvičení jsou určena k osvojení a procvičení vyjmenovaných slov MÝTIT, ZAMYKAT, SMÝKAT, jejich tvarů a slov příbuzných. Doplňování chybějících písmen či slov se provádí kliknutím levým tlačítkem myši na rámeček a doplněním chybějícího písmene pomocí klávesnice. Třetí cvičení – křížovka. Vyplňuje se kliknutím na každé políčko levým tlačítkem myši a vepsáním patřičného písmene pomocí klávesnice. Čtvrté cvičení. Žáci přiřazují k vyjmenovaným slovům za čarou žluté cedulky zleva s jejich tvary a slovy příbuznými. Přesun ,,cedulek“ se provádí kliknutím levým tlačítkem myši do rohu kartičky a následně posunem myši se současným držením levého tlačítka.

7 Zdroje Myšlenková mapa – dle návrhu autorky
Snímky 2 , 3 - obrázky dle návrhu autorky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vlková.


Stáhnout ppt "Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_10_12_vyjmenovaná slova"

Podobné prezentace


Reklamy Google