Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Integrovaný regionální operační program

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Integrovaný regionální operační program"— Transkript prezentace:

1 Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele a příjemce Zpracování žádosti v ISKP14+ , Řevnice

2 PŘÍPRAVA ŽÁDOSTI O PODPORU
PROJEKTOVÝ ZÁMĚR 1. CO CHCEME A MŮŽEME ZMĚNIT? 2. JAK TOHO CHCEME DOSÁHNOUT? 3. JAK OVĚŘÍME, ŽE JSME BYLI ÚSPĚŠNÍ?

3 1. CO CHCEME A MŮŽEME ZMĚNIT?
specifikace cílové skupiny projektu, tj. osob, kterých se problém týká, a definice konkrétních problémů které chceme projektem řešit. Doporučení: jedna z nejdůležitějších částí žádosti, neodbývejte ji, nemudrujte, nefilosofujte, nebásněte, buďte konkrétní, soustřeďte se na ty potřeby, které korespondují s cíli a aktivitami projektu, a tuto vazbu prokažte, držte se cílové skupiny/cílových skupin, odvolejte se na analytické materiály, dejte je do přílohy, odvolejte se na strategické dokumenty, dejte je do přílohy.

4 1. CO CHCEME A MŮŽEME ZMĚNIT?
Cíl projektu musí být: reálně dosažitelný v daném čase a za daných podmínek, měřitelný, aby bylo možné po ukončení projektu prokázat jeho naplnění pomocí kvantifikovaných údajů Doporučení: vycházejte z potřeb a problémů, které jste si předem definovali: splnění vytyčeného cíle = naplnění definované potřeby (= odstranění popsaného problému), dbejte na dosažitelnost cílů (již při vytyčování cílů musíte mít představu o aktivitách), dbejte na měřitelnost cílů (při formulaci cílů se ptejte, zda splnění takto formulovaného cíle lze nějak prokázat/změřit).

5 2. JAK TOHO CHCEME DOSÁHNOUT?
je nutné definovat aktivity (strategii), kterými bude projekt realizován Aktivity mají být prostředkem k dosažení cíle projektu, mezi cíli a klíčovými aktivitami musí být propojení. Doporučení: vedou k plnění cílů, jsou prostředkem, nástrojem, ne cílem samotným, udržujte vazbu potřeby – cíle – aktivity, v projektu nemají co dělat aktivity, u kterých neprokážete, že slouží k naplnění cílů, ať už přímo nebo podpůrně, tvoří tělo projektu, to, co se bude vlastně s cílovou skupinou a pro cílovou skupinu dělat, konkrétní rozpis prací: kdo, kdy, co, jak, s kým, kde, jak často bude dělat, shluky podobných dílčích aktivit = klíčové aktivity (seřaďte v žádosti chronologicky nebo v nějaké jasné logice), např. pracovní a bilanční diagnostika, pořádání příměstských táborů pro děti pracujících rodičů.

6 3. JAK OVĚŘÍME, ŽE JSME BYLI ÚSPĚŠNÍ?
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY U indikátorů se setkáváme s dělením na: Výstupy = indikátory se závazkem, Výsledky = indikátory bez závazku, ale je nutné je sledovat. Doporučení: každá aktivita musí mít nějaký konkrétní, měřitelný a dokladovatelný výstup, indikátory jsou ukazatele úspěchu, naplnění cíle, a to v předem stanovené míře, např. 5 rekvalifikovaných osob – doloženo smlouvami s účastníky a prezenčními listinami, v rámci přípravy projektu je dále nutné promýšlet veškerá možná rizika. pojmenujte rizika úspěšné realizace projektu, popište způsoby eliminace těchto rizik či záložní strategie v případě, že se rizika naplní, rozlište: rizika na straně cílové skupiny (např. demotivace, fluktuace, nepřipravenost), rizika na straně realizátora (např. málo kreativní tým, nízká kvalifikace, neznalost terénu, fluktuace), vnější rizika (např. ekonomická krize, komunální volby).

7 PROJEKTOVÁ ŽÁDOST CLLD V ISKP14+

8 PODÁNÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI V IROP
Zřízení elektronického podpisu a datové schránky Registrace do systému ISKP14+ Vyplnění žádosti o podporu Finalizace žádosti o podporu Podepsání a odeslání žádosti o podporu

9 SW a HW požadavky pro ISKP14+
nejnovější verze prohlížeče Internet Explorer (verze 11) kvalifikovaný elektronický podpis v PC nainstalovanou aplikaci MS Silverlight a balíček Tesco SW Elevated TrustTook (pro přístup k podpisovým certifikátům) certifikát si zajišťují a obnovují uživatelé MS2014+ na vlastní náklady u akreditovaného poskytovatele princip práce s certifikáty je upřesněn ve FAQ MS2014+, část FAQ Elektronický podpis

10 Registrace do portálu ISKP14+
Uživatel vyplní všechna povinná pole podbarvena žlutou barvou. Je nutné vyplnit ovou adresu a mobilní telefon PODLE SKUTEČNOSTI. Po vyplnění registračních údajů, klikne uživatel na tlačítko „Odeslat registrační údaje“. V případe problému - využít pole pod registračním formulářem. Po odeslání registračních údajů systém zašle na zadané telefonní číslo SMS s aktivačním klíčem a zobrazí v registračním formuláři nové pole „Aktivační klíč“.

11 Registrace do portálu ISKP14+
Po úspěšném odeslání aktivačního klíče se zobrazí oznámení o ověření a zaslání u s aktivačním URL odkazem k dokončení registrace. Po kliknutí na odkaz bude uživatel přesměrován na portál IS KP14+. Po vytvoření uživatelského účtu bude uživateli zaslán nový s přihlašovacím jménem. Uživatel vyplní na úvodní obrazovce přihlašovací údaje: Přihlašovací jméno – vygenerováno systémem a zasláno uživateli v u. Heslo – zadáno při registraci. V případe, že uživatel zapomene heslo, klikne na odkaz „Zapomenuté heslo?“.

12 Prostřednictvím MS2014+ probíhá podání úloh
Žádost o podporu Žádost o platbu – průběžná, závěrečná (ŽoP) Zprávy o realizaci - průběžná, závěrečná (ZoR se v ISKP zobrazí po schválení právního aktu, depeše s upozorněním na blížící se termín podání) Zprávy o udržitelnosti projektu – za každý rok – průběžná, závěrečná Žádosti o změnu - ze strany příjemce i ze strany CRR (ŘO) Veškerá komunikace mezi žadatelem a CRR – formou depeší (kromě VS kontrol) Žádost o přezkum rozhodnutí Podání úloh je pouze elektronické prostřednictvím MS2014+.

13 TITULNÍ OBRAZOVKA ISKP14+

14 ZÁKLADNÍ MENU

15 VYTVOŘENÍ NOVÉ ŽÁDOSTI

16 VYTVOŘENÍ NOVÉ ŽÁDOSTI

17 PRAVIDLA PRO VYPLŇOVÁNÍ ŽÁDOSTI

18 PŘÍKLADY VYPLŇOVANÝCH ZÁLOŽEK – IDENTIFIKACE OPERACE

19 PROJEKT

20 SPECIFICKÉ CÍLE

21 POPIS PROJEKTU

22 INDIKÁTORY

23 HORIZONTÁLNÍ PRINCIPY

24 KLÍČOVÉ AKTIVITY

25 CÍLOVÁ SKUPINA

26 UMÍSTĚNÍ

27 SUBJEKTY PROJEKTU

28 OSOBY SUBJEKTU

29 ÚČTY SUBJEKTU, ÚČETNÍ OBDOBÍ, KATEGORIE INTERVENCÍ

30 ROZPOČET JEDNOTKOVÝ

31 ROZPOČET JEDNOTKOVÝ

32 PŘEHLED ZDROJŮ FINANCOVÁNÍ

33 FINANČNÍ PLÁN

34 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

35 DOKUMENTY

36 OPERACE SE ŽÁDOSTÍ

37 PŘÍSTUP K PROJEKTU

38 PŘÍSTUP K PROJEKTU

39 KONTROLA

40 FINALIZACE

41 PODPIS A PODÁNÍ ŽÁDOSTI

42 PODPIS ŽÁDOSTI

43 PODPIS ŽÁDOSTI

44 MAS Karlštejnsko, z. ú. Všeradice 18
Office: Všeradice 18, Všeradice Pod Drahou 984, Řevnice tel: web:


Stáhnout ppt "Integrovaný regionální operační program"

Podobné prezentace


Reklamy Google