Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sudokopytníci I. Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sudokopytníci I. Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s."— Transkript prezentace:

1 Sudokopytníci I. Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sudokopytníci I. Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_166_Sudokopytníci I. Vypracoval: Mgr. Radislava Nemerádová Určeno pro 6. ročník ZŠ praktické Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis Tematický okruh: Přírodopis pro 6. ročník ZŠ praktické Vytvořeno dne: Odpilotováno ve výuce dne: Anotace: Prezentace Powerpoint určená žákům 6. ročníku ZŠ praktické k výuce a opakování látky sudokopytníci.

2 SUDOKOPYTNÍCI I. ŽIJÍCÍ U NÁS
Chodí po dvou prstech, které jsou zakončeny rohovitými kopýtky. ŽIJÍCÍ U NÁS Jelen evropský - býložravec - žije v hlubokých lesích Obr. 1: Jelen evropský - samci mají na hlavě parohy, využívají je k obraně a k bojům o samice - koncem zimy jeleni parohy shazují - samice (laně) parohy nemají

3 Obr. 3: Prase divoké Srnec obecný - žije v lesích
- samec má na hlavě menší parohy než jelen (shazuje je každý rok) - na pastvu vychází za soumraku Prase divoké Obr. 2: Srnec obecný - živí se kořínky, lesními plody, slimáky, žížalami i drobnými obratlovci - z obou čelistí vyčnívají zahnuté špičáky – kly - je to všežravec. Obr. 3: Prase divoké

4 Odpověz na otázky: 1.) Vyjmenuj 3 sudokopytníky žijící v České republice: 2.) Má delší parohy jelen nebo srnec? 3.) Kdy vychází srnci na pastvu? 4.) Čím se živí Prase divoké? 5.) Jak se nazývají zuby u Prasete divokého, které mu vyčnívají z čelistí?

5 Srnec obecný Spoj čárou sudokopytníka s jeho jménem. Jelen evropský
Prase divoké

6 ZDROJE: SKÝBOVÁ, Jana. Přírodopis Zoologie. Praha: Septima, 2011, ISBN ŠKODA, Eduard. Přírodověda pro 6. ročník ZvŠ. Praha: Parta, 1999, ISBN Obr. 1: TRAROTH. Soubor:Silz cerf22.jpg. Wikipedie [online] [cit ]. Dostupné z: Obr. 2: SZCZEPANEK, Marek. Soubor:Capreolus capreolus (Marek Szczepanek).jpg. Wikipedie [online] [cit ]. Dostupné z: Obr. 3: FREAK, Makro. Wikipedie [online] [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Sudokopytníci I. Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google