Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Znázornění síly působí-li na těleso síla, je důležitá nejen její velikost, ale také směr např. 1.fotbalový míč se bude pohybovat podle toho, jakým směrem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Znázornění síly působí-li na těleso síla, je důležitá nejen její velikost, ale také směr např. 1.fotbalový míč se bude pohybovat podle toho, jakým směrem."— Transkript prezentace:

1

2 Znázornění síly působí-li na těleso síla, je důležitá nejen její velikost, ale také směr např. 1.fotbalový míč se bude pohybovat podle toho, jakým směrem do něj kopneme a podle toho, jakou sílu do kopnutí vložíme 2. dveře se budou buď otevírat nebo zavírat podle toho, jaký směr má síla, kterou na ně působíme

3 je proto vhodné sílu znázorňovat jako šipku
každá taková šipka začíná v bodě, kterému říkáme působiště síly, u každé šipky je potřeba zapsat měřítko, ve kterém sílu znázorňujeme P F= 3N 1 dílek = 1N P je působiště síly

4 Zakresli síly, které působí na závěsy v jednotlivých případech, vyznač působiště, pojmenuj směr sil.
Obr.1

5 Příklady k procvičení:
Navrhni měřítko, které je vhodné při znázornění těchto sil: F1= 200 N, F2= N, F3= 27 N, F4= N. 2. Znázorni tyto síly: a) 7 N směrem vodorovným vlevo b) 250 N směrem svislým vzhůru c) N směrem šikmým vlevo dolů d) 12 N směrem svislým dolů.

6


Stáhnout ppt "Znázornění síly působí-li na těleso síla, je důležitá nejen její velikost, ale také směr např. 1.fotbalový míč se bude pohybovat podle toho, jakým směrem."

Podobné prezentace


Reklamy Google