Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilDominik Matějka
1
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
2
Základní parametry dotačního programu
Cíl programu: lepší uplatnitelnost žáků SŠ a studentů VŠ na trhu práce po ukončení studia podpora stáží žáků a studentů technických a přírodovědných oborů a omezeně humanitních oborů (jazykověda, překladatelství a tlumočnictví) Cílová skupina: žáci SŠ (2. a 3. ročníky) studenti VŠ ( ročník Bc., 1. ročník Mgr. studia) Oprávněný příjemce: malé a střední podniky se sídlem nebo provozovnou v MSK
3
Podporované obory Ekologie a ochrana životního prostředí
Hornictví, hornická geologie, hutnictví, slévárenství Strojírenství Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika Technická chemie a chemie silikátů Potravinářství a potravinářská chemie Textilní výroba a oděvnictví Kožedělná a obuvnická výroba, zpracování plastů Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů Polygrafie, zpracování filmu a fotografie Stavebnictví, geodézie, kartografie, geografie Doprava a spoje Speciální a interdisciplinární technické obory Zemědělství a lesnictví Jazykověda, překladatelství, tlumočnictví
4
Parametry stáže Doba realizace: 1. 9. 2017 – 31. 12. 2018
Délka stáže: 2 – 12 měsíců (úvazek pro studenta 40 – 80 hod./měs.) Podmínky stáže: v sídle žadatele 1 žadatel max. 3 studenty v souladu s učebním oborem studenta uzavření DPP či DPČ pro studenta i mentora možná výměna studenta v průběhu stáže zpráva mentora – zhodnocení stáže
5
Uznatelné náklady Alokace programu: 3 mil. Kč (neinvestice)
mzdové náklady mentora (max ,- Kč/měsíčně) mzdové náklady žáka/studenta (max. 110,- Kč/hod) zákonné odvody na ZP a SP ostatní náklady (př. vstupní lékařská prohlídka, ochranné pracovní pomůcky aj. - omezeně Max. výše dotace je 300 tis./1 žadatele a poskytovatel se podílí max. 70% na celkových uznatelných nákladů projektu.
6
Děkuji za pozornost. Ing. Veronika Mazurová
oddělení regionální rozvoje mail: tel:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.