Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_04_12_vyjmenovaná slova

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_04_12_vyjmenovaná slova"— Transkript prezentace:

1 Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_04_12_vyjmenovaná slova

2 BYSTRÝ, BYLINA Pod horami
Doplň správná i – y, í – ý: Pod horami Toník jel s babičkou na výlet. Babička je b linářka. Sbírá léčivé b liny, které potom suší a zhotovuje z nich léčivé čaje. Ocitli se u studené, průzračně čisté horské b střiny. Zde našli růžově, modře a fialově kvetoucí b linu – plicník lékařský. Když má Toník kašel. Maminka mu z něj vaří b linný čaj. Toník je b strý chlapec. Zná již mnoho b linek. Které léčivé b liny znáš ty? Zahraj sin a b strozrakého a vyhledej v článku název rostliny kvetoucí u horské b střiny. Název napiš.

3 KOBYLA, BÝK, PŘIBYSLAV Na venkově
Doplň i- y, í – ý: Na venkově Toník b l týden u babičky na venkově nedaleko Přib slavi. Maminka teď nemá na Toníka čas, narodila se jí malá holčička Terezka a maminka o ni pečuje. Toník má sestřičku. Vnuk s dědečkem chodí pozorovat, jak kob la pečuje o své hříbátko, ovce o své jehňátko a kráva o telátko. Toník ví, že b k je samec a kráva samice. Z b ka má starch, ale oči kob ly se mu líbí. Když je hezky, běhá po louce, chytá kob lky a zpívá si Dej kob lám, to ti povídám,…

4 Dokážeš doplnit tabulku? Označ tyto živočichy jedním slovem.
samec hřebec samice ovce mládě tele O K

5 Seřaď tato vyjmenovaná slova podle abecedy:
obyvatel příbytek bydlit byt dobytek nábytek obyčejný kobyla

6 Dopiš chybějící vyjmenovaná slova po ,,B“
být, , , byt, , nábytek, , obyčejný, , bylina, , býk,

7 Popis Prezentace je určená k osvojení vyjmenovaných slov BYSTRÝ, BYLINA, KOBYLA, BÝK, PŘIBYSLAV. První, druhé, třetí a páté cvičení – vpisování do rámečků kliknutím levým tlačítkem myši na rámeček a doplněním pomocí klávesnice. Čtvrté cvičení – řazení zleva vybraných vyjmenovaných slov dle abecedy do rámečků přesouváním ,,modrých cedulek“ do prázdných rámečků. ,,Cedulky“ se přesouvají kliknutím levým tlačítkem myši do rohu kartičky a následně posunem myši se současným držením levého tlačítka.

8 Zdroje Myšlenková mapa – dle návrhu autorky
Snímky 2 , 3 - obrázky dle návrhu autorky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vlková.


Stáhnout ppt "Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_04_12_vyjmenovaná slova"

Podobné prezentace


Reklamy Google