Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pomáháme si? Bc. Dana Hašková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pomáháme si? Bc. Dana Hašková."— Transkript prezentace:

1 Pomáháme si? Bc. Dana Hašková

2 Popíšeme dětem situaci: Děti si hrají na školní zahradě a jedno s dětí sedí samo v rohu. Jak se k němu zachováme? Nabídneme mu svůj úsměv nebo palec dolů jako „neka“ Děti svou volbu zakroužkují a zdůvodní. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 X Popíšeme dětem situaci: Děti si měly do MŠ přinést svou oblíbenou hračku, ale Pepíček jí zapomněl, je smutný a pláče. Přišel za tebou a požádal tě o půjčení tvé hračky. Jak se zachováš? Děti zakroužkují svou volbu a zdůvodní. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Použité odkazy PUBLICDOMAINPICTURES. pixabay [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: CC0 Public Domain / FAQ OPENCLIPS. pixabay [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: OPENCLIPS. pixabay [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW:

5 Metodický pokyn Integrovaný blok: Dítě a jeho psychika (psychologická)
Popis Prezentace v PowerPointu, která obsahuje 2 pracovní listy s jednoduchým interaktivním úkolem. Očekávání a cíle Dítě by mělo samostatně rozhodovat o svých pocitech, nebát se požádat o pomoc, nebát se pomáhat ostatním. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Studijní materiál Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s výukovým materiálem
Čtěte poznámky pod čarou. Zvolte si tužku, propisku a zvolenou volbu zakroužkujte a odůvodněte. Dětem můžete popsat i jiné situaci a hovořit s nimi o způsobu řešení. KUMUČ: magnetické tabulky, fixy, houbička -u interaktivní tabule pracuje vždy jedno dítě, ostatní dělají soudce: souhlas s řešením , nesouhlas  Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Prvky polytechnické výchovy
Přicházet s vlastními nápady Samostatné rozhodování Spontánně vyprávět zážitky Rozpoznání odlišností v detailech Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Pomáháme si? Bc. Dana Hašková."

Podobné prezentace


Reklamy Google