Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora podnikatelského prostředí na Technické univerzitě v Liberci

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora podnikatelského prostředí na Technické univerzitě v Liberci"— Transkript prezentace:

1 Podpora podnikatelského prostředí na Technické univerzitě v Liberci
RIS3 FÓRUM Kdo jsme? Klára, Petra, Jarda, Martina, Jitka, Helena, …. Podpora podnikatelského prostředí na Technické univerzitě v Liberci

2 Nápad, vychytávka, zlepšovák
Inovace ? Nápad, vychytávka, zlepšovák

3 Inovace ? Původ slova inovace pochází z latinského slova innovare, což v českém překladu znamená mmj. obnovovat. O zavedení tohoto pojmu do ekonomické sféry se zasloužil především americký ekonom Josef Alois Schumpeter, rodák z Třešti u Jihlavy (Wikipedie).

4 Přijít s něčím novým, lepším (efektivnějším!?)
Inovace ? Přijít s něčím novým, lepším (efektivnějším!?)

5 Inovace ? …neoddělitelnou součástí společnosti rozvíjející podnikatelského ducha, tvořivost a představivost i ochotu riskovat (Rýdl, 2003)

6 Vzor, ovlivnění, osvícení.
Inspirace Vzor, ovlivnění, osvícení.

7 Komunikace Motivace Otevřenost Touha, snaha, cíl…

8 O čem je SBC? Setkávání Workout Zkušenosti
„Škola“ podnikání = několikadenní soustředění složené z přednášek a workshopů Workshopy Brain and Breakfast Soutěže Start-up TUL Preciosa Crystal Challenge Přednášky s odborníky z praxe ve výuce během letního i zimního semestru Setkávání Workout Zkušenosti

9 O zajímavých lidech … Jaroslav Řasa Vlastimil Sojka Tomáš Hodboď
Rony Plesl

10 O zajímavých diskuzích, setkáních
Okomentovat obrázky, všichni víme z hlavy :-D

11 O zkušenostech… Zde by mohla vystoupit Jitka Ládrová.

12 O soutěžích … PCCH 2018 Preciosa Crystal Challenge
Spolupráce Preciosy s TUL

13 O naší soutěži …

14 Nejen první, druhý, ale i třetí ročník je za námi …

15 2017 3. ročník FINÁLOVÁ SEDMICE
Cílem je kreativní formou přiblížit studentům všech fakult a oborů TUL možnost založení vlastního start-upu a potenciálním zájemcům usnadnit rozjezd této formy podnikání. FINÁLOVÁ SEDMICE 2017 3. ročník

16 Čtvrtý ročník probíhá!

17 Tři soutěžní kategorie
Studentský inovační projekt Poskytovatelem ceny je EF TUL a její partneři. Start-up (podnikatelský záměr místně a časově unikátní) Poskytovatelem ceny bude vybraný investor. Technologický start-up nebo spin-off Poskytovatelem ceny bude vybraný investor. Studentský inovační projekt Rozvinutí nápadu do parametrů inovačního projektu včetně jednoduchého business plánu. Možnost navázání na výukové projekty. Není nutnost prototypu. Povinnost absolvování Workshopu No. 2 s přidělenými kouči z praxe. Přihlašovatelem týmu musí být český student TUL, členové týmu by měli být rovněž studenti. Poskytovatelem ceny je Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci a její partneři. __________________________________________________________________________________ Start-up (podnikatelský záměr místně a časově unikátní) Upgrade stávajícího nebo rozpracování nového start-upového projektu včetně kompletního podnikatelského záměru. Součástí je buď uskutečněné, nebo plánované založení firmy včetně možnosti specifických forem jako např. rodinného, sociálního podnikání. Přihlašovatelem týmu musí být český student TUL nebo absolvent TUL, ostatní členové týmu libovolní. Týmu bude přidělen kouč, je doporučena účast na Workshopu No. 2. Poskytovatelem hlavní ceny této kategorie bude vybraný investor. Technologický start-up nebo spin-off Upgrade stávajícího nebo rozvoj nového start-upu či spin-off projektu s uplatněním výsledků výzkumu či ochráněnými právy duševního vlastnictví. Předpokládá se realizace business plánu v oblasti znalostních odvětví na základě dokončení funkčního prototypu. Přihlašovatelem musí být student TUL (všech stupňů studia) nebo absolvent TUL, ostatní členové týmu libovolní. Přidělení kouče po domluvě s přihlašovatelem do soutěže, je doporučena účast na Workshopu No. 2. S přihlašovatelem bude domluven individuální postup.

18

19 Organizace, které s SBC spolupracovaly

20 Zkušenosti ze zahraničí
FINSKO – PŘIJELI ZA NÁMI DO LIBERCE VELKÁ BRITÁNIE KANADA SRN Norsko BRAZÍLIE – BYLI JSME TAM

21 SBC a inovace Motivací pro založení Student Business Clubu bylo poskytnout nadstavbový prostor rozvoje těm, kteří na to uslyší a budou tomu ochotni věnovat svůj čas a energii. Vytvořit komunitu podobně přemýšlejících a jednajících lidí, kteří, velmi naivně řečeno, chtějí změnit svět k lepšímu a splnit si své sny. Po studentech TUL postupně oslovujeme i absolventy univerzity, na naše akce jsme přivedli celou řadu zajímavých lidí, podnikatelů, manažerů i zástupců veřejného sektoru. A stali jsme se, ač jsme o to cíleně zpočátku neusilovali, jedním z prvků rodícího se inovačního ekosystému města i regionu.

22 SBC a inovace Inovační ekosystém, který v roce 2006 představil prof. Zbyněk Pitra (Moderní řízení, 2006, 2007), je vnímán jako podnikatelský model, jenž poskytuje možnost rozložit riziko inovačního procesu (tj. úspěšné komercializace inovačních vnitřních i vnějších podnětů). V rámci inovačního ekosystému dochází k účelné integraci jedinečných dovedností, znalostí, způsobilostí a zvýšení úrovně hodnoty intelektuálního kapitálu celého ekosystému.

23 Zapoj se do naší komunity SBC TUL!
STUDENT BUSINESS CLUB Ekonomická fakulta Voroněžská 13, Liberec 1, Tel.:


Stáhnout ppt "Podpora podnikatelského prostředí na Technické univerzitě v Liberci"

Podobné prezentace


Reklamy Google