Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pokémon jókai kvíz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pokémon jókai kvíz."— Transkript prezentace:

1 Pokémon jókai kvíz

2 Otázka #1 Tito jókai na sebe berou liščí formu. Nenechte se ale ošálit - jsou to chytrá strašidla, která umějí měnit podobu. Díky magickým schopnostem se dožívají vysokého věku a jsou moudrá. Asijská legenda říká, že když žije dlouho, naroste jí devět ocasů a získá božské schopnosti. Tento pokémon vypadá jako devítiocasá liška.

3 Otázka #2 Tento jókai žije ve vodě a vypadá jako něco mezi člověkem a želvou. Chováním připomíná našeho vodníka. Občas tropí lidem žertíky, ale dokáže být i nebezpečný a lákat lidi do vody, aby je mohl utopit. Jeho oblíbený pokrm je okurka. Proto se podle něj jmenuje jeden z druhů suši. Tento pokémon má na hlavě leknín a může připomínat žábu, kachnu nebo jiné vodní zvíře. Ve vyvinuté formě vypadá jako Mexičan, takže ho schovejte před americkým prezidentem.

4 Otázka #3 Tento jókai bývá zobrazován buď jako obří dravec nebo jako člověk s velmi dlouhým nosem. Nevěřte jim. S velkou oblibou vymýšlejí triky, jak podvést lidi. Jsou známí karbaníci. Jedna z teorií říká, že část jména Nintendo je pojmenovaná podle nich, protože když Nintendo začínalo koncem devatenáctého století jako výrobce hracích karet, tento jókai byl symbolem tehdy nelegálního hraní karet o peníze. Tento pokémon má dlouhý nos a připomíná šamana.

5 Otázka #4 Tento jókai je založený na skutečném japonském zvířeti připomínajícím mývala. Je mistr převleků a umí měnit vzhled. Baví ho lidi klamat tak, aby je znemožnil, ale je roztržitý a je snadné ho oklamat. Tento pokémon vypadá jako mýval s maskou přes oči a proužky ve vzoru cik-cak.

6 Otázka #5 Tento jókai vypadá jako kočka a pravděpodobně vznikl z kočky, která žila velmi dlouho. Umí měnit svůj vzhled. Rádi tancují s ručníkem na hlavě. Tento kočičí pokémon je rovněž inspirovaný figurkami koček se zdviženou packou, které nosí štěstí a Japonci je mívají u vstupu do obchodů apod. Na hlavě má oválnou minci koban, která se kdysi používala jako platidlo. Jedná se o slovní hříčku na japonské přísloví „neko ni koban,“ které odpovídá českému „házet perly sviním.“

7 Otázka #6 Toto strašidlo vypadá jako vznášející se modrý plamínek a připomíná trochu světlušku. Jedná se o duše zemřelých, které opustily tělo a létají vzduchem. Ukazují se mimo jiné na místech, kde straší. Jsou symbolem duchů a Japonci se jich bojí, ale jejich světlo je lákavé podobně jako u naší bludičky. Tento pokémon vypadá jako lustr nebo lampa.

8 Otázka #7 Tento jókai je aktivní v zimě na odlehlých místech nebo v horách při sněhových bouřích. Vypadá jako krásná, ale bledá žena. Svojí krásou láká muže, které pak zmrazí ledovým dechem. Tento pokémon vypadá jako dívka v kimonu a na hlavě má krátké ledové rohy.

9 Otázka #8 Tento legendární tvor připomíná asi 30 až 80 centimetrů dlouhého hada, ale ve střední části je mnohem tlustší než had. Údajně umí skákat až metr daleko. Umí se zakousnout do vlastního ocasu a kutálet. Prý ovládá lidskou řeč a rád lže. Lidé ho prý viděli v odlehlých částech Japonska. Tento pokémon vypadá jako tlustý had s velkou hlavou. Má malá křídla, ale neumí létat.

10 Otázka #9 Tento jókai vypadá jako žena. Je pověra, že se do něj promění ženy, co málo jí. Vzadu na hlavě má mezi vlasy schovaná druhá ústa, která jsou velmi hladová. Tento pokémon vypadá jako malý skřítek s luskem na hlavě. Raději se nepřibližujte; ten lusk má spoustu zubů.

11 Otázka #10 Tento jókai přes den vypadá a chová se jako člověk. V noci se ale jejich hlava odpojí od těla a létá po okolí. Hlava je buď na velmi dlouhém krku nebo zcela odpojená od těla. Když jejich tělo v noci přemístíte, hlava nenajde cestu zpátky k tělu a toto strašidlo zahyne. Tento pokémon vypadá jako létající hlava s náhrdelníkem.

12 Pokémon jókai kvíz


Stáhnout ppt "Pokémon jókai kvíz."

Podobné prezentace


Reklamy Google