Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 11 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Makrobiotická strava Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami makrobiotické stravy. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.
2
Makrobiotická strava
3
OBSAH Makrobiotická strava – definice Složení Denní poměr
4
MAKROBIOTICKÁ STRAVA Je zaměřena na konzumaci celozrnných potravin, zeleniny, luštěnin, obilovin Částečně vylučuje živočišné potraviny, ovoce, sladké pokrmy
5
SLOŽENÍ Celá obilná zrna Zelenina Mořské řasy Obiloviny Luštěniny Sója
Doplňky - Mořská sůl Přírodní sladidla Nerafinované oleje
6
DENNÍ POMĚR 50-60% - celozrnných potravin 20-30% - zeleniny
5-10% - luštěnin, obilovin
7
ZDROJE Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.