Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
2
Cave ktke (Alan) Cave ktke je slaďounký tradičně blízkovýchodní dezert připravovaný z krupice (semolíny – mouky z tvrdé pšenice), který překročil hranice několika zemí a kultur a má tedy různé regionální názvy: nejznámější je pod jménem basbousa, v Libanonu se peče pod jménem namoura, v Turecku a Řecku jej baští jako ravani a v zemích Magrebu se zase servíruje jako harissa. V češtině jej podle nás nejlépe vystihuje název kočičí oči. Hotový dezert můžete namočit do lehkého sirupu, který jsme v našem receptu ochutili citrónem a medem. Sirup můžete také ovonět růžovou vodou nebo pomerančem. Doba přípravy: 50min Nasytí: 12 osob
3
Na přípravu potřebujeme: Těsto:. Sirup: 500 g dětské krupičky
Na přípravu potřebujeme: Těsto: Sirup: 500 g dětské krupičky hrnek cukru krystal ¾ až ½ hrnku cukru krupice (běžný hrnek na čaj: 375 ml) ml vody ½ hrnku strouhaného kokosu lžíce medu 2 hrnky bílého jogurtu šťáva z 1 velkého citronu 125 g rozpuštěného másla nebo Hery (nesmí být horké) g mandlí (spařené, oloupané, rozpůlené) 1 sáček prášku do pečiva Postup: Těsto: Ke směsi sypkých surovin přidáme jogurt a rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Poměrně hustou hmotu rovnoměrně rozetřeme na hlubší plech (30 x 40 cm) vymazaný a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený papírem na pečením a poklademe rozpůlenými mandlemi. Pečeme asi půl hodiny (v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů). Sirup: Cukr zalijeme vodou a vaříme asi min, poté přidáme med a citrónovou šťávu a krátce povaříme (pozor na pěnění). Horký korpus na plechu nakrájíme tak, aby byla v každém kousku půlka mandle, a zalijeme horkým sirupem. Můžeme podávat teplé i studené.
4
Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.