Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_VJ39.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_VJ39."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_VJ39

2 Autor Mgr. Iveta Vojtková
VY_32_INOVACE_VJ39 Výpočetní technika Autor Mgr. Iveta Vojtková

3 VY_32_INOVACE_VJ39 Tematická oblast - Výpočetní technika Název – Excel, funkce Když

4 Úkol Sestrojte tabulky dle zadání
Počet bodů celkem spočítejte pomocí funkce S (součet). Celkovou známku budete počítat pomocí logické funkce Když, návod níže. Funkci Když budeme vkládat celkem 4 x. Postupujeme od známky 5 až ke známce 1. Zkuste tuto funkci vložit i naopak, čili od známky 1 po známku 5.

5 První vložená fce Když Vložíme fci Když, vložíme Podmínku, do ANO zapíšeme známku 5, stoupneme si do NE a myší klikneme na další fci KDYŽ v levém horním rohu obrazovky. Podmínky vypisujeme z Hodnotící tabulky

6 Druhé vložení fce Když Po kliknutí na KDYŽ v horním rohu se objeví druhá prázdná tabulka, kde opět vyplníme podmínku, tentokrát pro známku 4, do ANO zapíšeme 4, stoupneme si do NE a myší opět klikneme na KDYŽ v levém rohu obrazovky

7 Třetí vložení fce Když Tentokrát se opět objeví prázdná tabulka, kde vyplníme opět podmínku, tentokrát pro známku 3 a znovu klikneme na novou fci KDYŽ v horním rohu obrazovky.

8 Čtvrté vložení fce Když
Tentokrát již naposledy vyplníme Podmínku v prázdné tabulce. Do ANO napíšeme 2 a do NE konečně známku 1. Funkce KDYŽ se dá vložit celkem 7 x. V prvním řádku nám vyjde známka 1, a když ji zkopírujeme, tak máme vyhodnocené všechny písemné práce.

9 Náhled řešení


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_VJ39."

Podobné prezentace


Reklamy Google