Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR"— Transkript prezentace:

1 Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR
Princip používání VR Zdroje

2 Využití VR v praxi V lékařství
V lékařství se využívají prostorové modely orgánů nebo celého těla. Ty se získávají pomocí počítačové tomografie. Tomografie znamená v překladu zobrazování v řezech, tedy strukturní zobrazování stavby bez fyzického narušení celku.

3 Využití VR v praxi Sport
Ve sportu VR slouží k dokonalému vytrénování správného pohybu a techniky. Aby byl lepší a lepší…..

4 Využití VR v praxi Armáda
V armádě je pro VR typický příklad simulátor létání který je i přes velké pořizovací náklady o mnoho úspornější než skutečný let.

5 Zábava A samozřejmě pro zabavu stovky her si mužete zahrát na VR

6 Kritika Vzhledem k realitě podobnému subjektivnímu vjemu může virtuální realita při nevhodném použití vyvolat u pozorovatele či pravidelného uživatele stav, kdy přestává jasně rozlišovat mezi reálným a virtuálním světem a tím celkově zkreslit jeho psychické vnímání a hodnocení skutečného prostředí. Takže si muže myslet že padá atd.

7 Další VR Samsung GEAR Samsung Gear VR je mobilní virtuální realita headset vyvinutý společností Samsung Electronics ve spolupráci s Oculus a vyráběného společností Samsung. Headset byl propuštěn 27. listopadu 2015.Při použití, kompatibilní Samsung Galaxy zařízení Samsung Galaxy S7 působí jako displej a procesor náhlavní soupravy, když je přístroj Gear VR samo o sobě působí jako regulátor, který obsahuje vysoké zorné pole

8 HTC vive HTC Vive je headset (elektronika určená pro nošení na hlavě) pro virtuální realitu vyvinutý společností HTC . Byl vydán dne 5. dubna Tento headset je navržen tak, aby využil rozsah místnosti, ve které se osoba nachází, s pomocí speciálních čidel a přetvořit ho tak na virtuální realitu.V Česku se dá sehnat zhruba za Kč. Na htc vive je zhruba přes 40 her.

9 Princip používání VR K vytvoření VR jsou používány specializované brýle a rukavice (data glove) pro simulaci hmatového vnímání. Tyto brýle jsou schopny do každého oka zobrazit obraz každé scény z jiného úhlu. To v mozku vyvolá věrohodný trojrozměrný obraz. To, co má být v pozadí scény, vnímáme skutečně vzadu.

10 Zdroje AD_realita#Princip_pou.C5.BE.C3.ADv.C3.A1n.C3.A D_VR nms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1rLfHmN3SA hXKFiwKHSAyB3MQ_AUICCgB&biw=1920&bih=9 57#imgrc=Ij6WwbJXkV2W9M: AD_realita

11 František Krňávek Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Virtuální realita Využití VR v praxi Kritika Další VR"

Podobné prezentace


Reklamy Google