Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba nugátů 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba nugátů Klíčová slova: Tvarování nugátu, kontinuální výroba, vady nugátů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_10
3
Tvarování Kontinuální výroba Vady
Výroba nugátu Tvarování Kontinuální výroba Vady
4
Tvarování nugátu Nugát se tvaruje formováním
Nejprve se musí temperovat na temperovacích strojích Chladí se v tenké vrstvě Ručně se nalévá do kovových rámečků
5
Kontinuální výroba Linka se skládá ze dvou nebo více nalévacích zařízení a chladicích tunelů, počet se liší podle počtu vrstev nugátu Z nalévací hlavy se nalije vrstva čokoládové polevy, vychladí se, další nalévací hlava pokládá vrstvu temperovaného nugátu, po prochlazení se potáhne další čokoládovou polevou
6
Vady Nekvalitní suroviny, žluklé jádroviny Tvorba plísní
Cukerný nebo tukový výkvět
7
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.