Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
docílíme nakypření potraviny hmota zvětší objem, vzhled, barvu
2
Šlehání řídké potraviny (vaječný bílek, smetanu ke šlehání, vejce s cukrem) zastudena (smetana, bílky) zatepla (písková hmota)
3
Tření spojování různých druhů tužších potravin
cukr a máslo, cukr se žloutky
4
Použití šlehaných a třených hmot
nejčastěji na přípravu cukrářských výrobků také příprava omáček (majonéza, holandská)
5
Kontrolní otázky: Proč šleháme a třeme hmoty?
Najděte na internetových stránkách moučníky, které se připravují šleháním nebo třením. Kterých je více?
6
Použité zdroje: ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce Technologie 1. díl. Praha: parta, 2001, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.