Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Předběžná příprava základních potravin
Ing. Petra Pechová, 2012
2
Přípravné práce jedná se o odstranění nejedlých a nevzhledných částí potravin potraviny se stávají vzhlednějšími, chutnějšími, stravitelnějšími většina potravin je před požitím zpracována nebo tepelně opracována teprve tepelným opracováním se stává mnoho potravin poživatelnými
3
Předběžná příprava základních potravin
řadíme sem čištění, mytí, namáčení, loupání krájení, strouhání, krouhání, pasírování, sekání, odležení, vykostění, mletí, odblaňování, naklepávání, špikování, ….
4
Náčiní předběžnou úpravu
Nůž, škrabka, struhadlo, kruhadlo, lis, mlýnek, sekáček, palička, špikovací jehla, hmoždíř.
5
Kontrolní otázky Proč potraviny předběžně připravujeme?
Co si představujete pod pojmem předběžná úprava potravin? Víte, které náčiní je potřeba na jednotlivé činnosti předběžné přípravy? Zkuste utvořit správné dvojice:
6
Použité zdroje METZ, Reinhold; GRÜNER, Hermann; KESSLER, Thomas. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. díl. Praha: parta, 2001, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.