Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLibor Kadlec
1
OVOCNÉ MOUČNÍKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: charakteristika, ovoce, jablka, závin Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař číšník Dum: 496 Vypracováno: II. pololetí 2012/2013
2
CHARAKTERISTIKA Ovoce u moučníků a dezertů zvyšuje biologickou hodnotu
Ovoce používáme: Čerstvé Kompotované Mražené Kandované Sušené
3
CHARAKTERISTIKA Těsto používáme: Listové Linecké Plundrové Lité
Piškotové
4
Jablečný závin z listového těsta
Listové těsto + strouhané jablka smíchané s cukrem, skořicí, praženou strouhankou, rozinkami. Zabalíme, potřít kraje a celý vrch vejcem, pečeme prudce a potom volněji dopékáme, při expedici posypeme práškovým cukrem. tescoma.nova.cz
5
Jablka v županu Listové těsto vyválet, vykrájet čtverce, na každý položit celá očištěná a jaderníku zbavená jablka, posypeme pískovým cukrem, smíchaným se skořicí, do otvorů po jadernících nasypeme zbytek cukru a hrozinky. Okraje těsta potřeme vejcem, jablka zabalíme, celý vrch potřeme vejcem a pečeme v horké troubě.
6
ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe
Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.