Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S2_PR_31_MH Vzdělávací oblast: Přírodověda Tematický okruh: Příroda v domě Téma: Nezvaní hosté v našem domě - moli, mravenci, mouchy a komáři Anotace: Žák získá znalosti o různých druzích živočichů, které pokládáme za nezvané hosty v domácnosti. Ročník: 5.ročník Datum vytvoření:

2 Nezvaní hosté v našem domě
I když se nám to nemusí líbit, občas se u nás doma vyskytnou „nezvaní hosté“. Jedná se o živočichy, kteří hledají potravu nebo teplo. Dalšími nezvanými hosty jsou různé druhy roztočů, kteří se živí hlavně látkami a peřím. Nejsou to však jen živočichové, na vlhkých zdech se nám může vytvořit plíseň.

3 Jací nezvaní hosté se u nás mohou objevit?
Moli Vypadají jak drobní motýli. Jejich housenky nechávají vyžrané díry na oblečení. Housenky škodí i na potravinách, hlavně na obilovinách a luštěninách.

4 Jací nezvaní hosté se u nás mohou objevit?
Mravenci Jsou to tak malí tvorečkové, že nemají problém protáhnout se i tou nejmenší škvírkou. Hledají u nás potravu, převážně sladkosti a ovoce.

5 Moucha Moucha nás otravuje nejen svým bzučením, ale i tím, že na nás pořád sedá. Mouchy mohou škodit i na potravinách. Komár Komáři samice sají krev člověka. Mohou být přenašeči různých nemocí.

6 Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – www. office
Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky –


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."

Podobné prezentace


Reklamy Google