Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_291 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Telecí maso Charakteristika, význam droj:
2
Obsah Charakteristika telecího masa Složení telecího masa
Význam telecího masa ve výživě
3
Telecí maso
4
Charakteristika a dělení telecího masa.
Charakteristika telecího masa. Obrázek č. 1 Telecí maso je maso z telat mladých kusů tura domácího. Má velmi jemnou chuť, vůní po mléce, je měkké konzistence. Obsahuje velké množství vody rychle podléhá zkáze. Je to maso libové a lehce stravitelné, vhodné na diety. Nejkvalitnější je maso z telat okolo hmotnosti 60 kg. Barva masa je jemně růžová na povrchu našedlá. U starších telat kvalita masa záleží na kvalitě pastviny.
5
Složení telecího masa Voda 69 - 77% Bílkoviny 19 - 22% Tuky 1 - 10%
Sacharidy – 0,3% Vitamíny - A, B1, B2 ML - Na, K, Ca, Fe
6
Význam ve výživě Je důležitým zdrojem plnohodnotných bílkovin
Je bohaté na železo a vitamin B1, B2 Důležitá součást zdravotních diet Obsahuje málo tuku
7
Otázky Charakterizujte telecí maso?
Jaké telecí maso je nejkvalitnější? Jaké je složení telecího masa? Jaký má význam hovězí maso ve výživě?
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.