Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01Kra_16 Název DUM: Otravy z potravin Jméno autora: Mgr. Marta Králová Ročník: 1. Vzdělávací oblast: Potraviny a výživa Vzdělávací obor: Kuchař - číšník Klíčová slova: druhy otrav, jedovaté houby, těžké kovy, chemické látky, alkohol Anotace: prezentace umožňuje žákovi nahlédnout do problematiky otrav, se kterými se mohou v gastronomii setkat. Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list, test Očekávaný výstup: žák vyjmenuje jednotlivé druhy otrav a uvede jejich možné zdroje. Získané vědomosti si ověří pomocí testu. Metodika učebního materiálu: prezentace - projektor

2 OTRAVY Z POTRAVIN

3 Druhy otrav: otravy z hub otravy těžkými kovy otravy z chemických látek otravy z alkoholických nápojů

4 Otravy z hub: Muchomůrka zelená Muchomůrka tygrovaná

5 Otravy těžkými kovy: měď, olovo, kadmium, rtuť znečištěné životní prostředí při pěstování rostlin

6 Otravy chemickými látkami:
při likvidaci plevelů, rostlinných a živočišných škůdců nevhodné hnojení

7 Otravy z alkoholických nápojů:
nejzávažnější otravy poškozují nejvíce játra a ledviny

8 Kontrolní otázky: Příznaky otravy alkoholem.
Poskytnutí první pomoci při požití jedovatých hub. Vyjmenujte těžké kovy, které mohou způsobit otravu.

9 Použitá literatura: Šebelová,M. Potraviny a výživa, učebnice pro odborná učiliště. Praha:PARTA, 2004. ISBN Autorem prezentace včetně obrázku: Mgr. Marta Králová


Stáhnout ppt "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google