Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední."— Transkript prezentace:

1 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0290 Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM:VY_32_INOVACE_07Jen_7 Název DM:Evidence DM Jméno autora: Ing. Věra Jeníková Ročník: 1. - 4. Vzdělávací oblast: ekonomika Vzdělávací obor: obory ukončované maturitní zkouškou Klíčová slova: majetek podniku, dlouhodobý a oběžný majetek, drobný majetek Anotace: Žák rozumí významu evidence majetku, zná způsoby evidování, dokáže pracovat s inventární kartou Druh učebního materiálu: prezentace Očekávaný výstup: chápe význam evidence majetku, vyplní inventární kartu Metodika učebního materiálu: spusťte klávesou F5, výklad

2 Autorem materiálu a všech jeho příloh, není-li uvedeno jinak, je Ing. Věra Jeníková.

3 EVIDENCE DM Ing. Věra Jeníková

4 Evidence DM slouží pro: - kontrolu majetku - odepisování majetku – učetní i daňové - přehled o finanční hodnotě podniku - úhrady škod pojišťovnou

5 Způsoby evidence DM Evidujeme na inventárních kartách, které obsahují: - stručný popis majetku -údaje o vstupní ceně - datum pořízení a datum uvedení do používání - inventární číslo - zvolený způsob odpisování a jednotlivé roční daňové odpisy

6 Evidence DM Evidenci DM můžeme provádět:  Ručně  Elektronicky

7 Inventární karta - vzor Inventární karta dlouhodobého majetku Název firmyDIČ rokIČ Název majetku Popis majetku Inventární čísloZpůsob odpisování DodavatelOdpisová skupina Datum pořízeníOdpisové sazby Datum zařazeníZařadil Vstupní cenaPodpis Daňové odpisy rokVstupní cenaodpisZůstatková cena Datum a způsob vyřazení:

8 Vyplňte formulář Na přiložený formulář vyplňte inventární kartu dlouhodobého majetku. Všechny potřebné údaje si zvolte sami. Zvolený majetek správně zařaďte do odpisové skupiny, zvolte způsob odpisování a zaznamenejte odpisové sazby. Pro tuto chvíli není nutné počítat odpisy.

9 ZDROJ  Švarcová J. a kol.: Ekonomie stručný přehled, Zlín 2006/2007, CEED, ISBN 80-903433-3-3


Stáhnout ppt "Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední."

Podobné prezentace


Reklamy Google