Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_21. PAST CONTINUOUS I Téma: Past continuous I Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Tento učební materiál slouží k seznámení s minulým časem průběhovým – kladných a záporných vět.

2 Minulý čas průběhový (kladné a záporné věty)
Past continuous I Minulý čas průběhový (kladné a záporné věty)

3 Použití děj probíhal v určitý okamžik v minulosti (je zde konkrétní časové určení) mluvíme o dvou (či více) činnostech, které v daný okamžik probíhaly současně používá se např. s: at 7 o‘clock (I was in the middle of doing something) all morning (celé ráno) from 7 to 8 (od sedmi do osmi)

4 Tvoření kladné věty pomocí slovesa to be v minulém čase + příčestí přítomné (=význ. sloveso + ing) podmět + was/were …… ing I was playing tennis yesterday at 7 o‘clock. (Včera v sedm jsem hrál tenis.) They were watching TV all afternoon. (Celé odpoledne sledovali televizi.) While I was learning English, my sister was reading. (Zatímco jsem se učil angličtinu, moje sestra si četla.)

5 Tvoření záporné věty podmět + was/were not + …….ing
k pomocnému slovese to be v minulém čase se přidá záporka not podmět + was/were not + …….ing I was not (wasn‘t) watching TV at 7 o‘clock. (V sedm jsem se nedíval na televizi.) They were not (weren‘t) playing tennis all afternoon. (Oni nehráli celé odpoledne tenis.)

6 Přeložte: Celé ráno jsme hráli golf. Jan se v devět hodin díval na televizi. Od osmi do desíti sledovali jejich hru. Ona v tu dobu nepsala úkol. Já jsem si četla a sestra se učila. V sedm právě večeřeli. Já jsem nespala celé odpoledne. Celý večer jsem vařil večeři.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová"

Podobné prezentace


Reklamy Google