Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1.1 Úvod do chemie Chemie je přírodní věda, která zkoumá vlastnosti a přeměny látek. Přeměny výchozích látek v jiné látky nazýváme chemický děj (chemická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1.1 Úvod do chemie Chemie je přírodní věda, která zkoumá vlastnosti a přeměny látek. Přeměny výchozích látek v jiné látky nazýváme chemický děj (chemická."— Transkript prezentace:

1 1.1 Úvod do chemie Chemie je přírodní věda, která zkoumá vlastnosti a přeměny látek. Přeměny výchozích látek v jiné látky nazýváme chemický děj (chemická změna). CHEMICKÁ ZMĚNA – když z původní látky vznikne látka jiná (s jinou strukturou a jinými vlastnostmi), např. cukr zahříváním zkaramelizuje. Chem. změny probíhají všude kolem nás: např. růst rostlin, hoření dřeva, pečení chleba, trávení potravy, … FYZIKÁLNÍ ZMĚNA – děj, při kterém nevznikají žádné nové látky, např. změny skupenství, tvaru, apod.


Stáhnout ppt "1.1 Úvod do chemie Chemie je přírodní věda, která zkoumá vlastnosti a přeměny látek. Přeměny výchozích látek v jiné látky nazýváme chemický děj (chemická."

Podobné prezentace


Reklamy Google