Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Práce s řetězci Metoda Contain() - zjistí zda testovaný řetězec obsahuje určitý podřetězec Vrací True/False Úkol – zjistěte zda uživatel zadal do textového.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Práce s řetězci Metoda Contain() - zjistí zda testovaný řetězec obsahuje určitý podřetězec Vrací True/False Úkol – zjistěte zda uživatel zadal do textového."— Transkript prezentace:

1 Práce s řetězci Metoda Contain() - zjistí zda testovaný řetězec obsahuje určitý podřetězec Vrací True/False Úkol – zjistěte zda uživatel zadal do textového pole řetězec, který obsahuje podřetězec ”admin”

2 ÚKOL 2 Zjistěte, zda text, který uživatel zadal do textového pole obsahuje podřetězec ”hgf” a příp. kolikrát jej obsahuje (výsledek vypište do MessageBoxu). Pokud je nějaký výskyt nalezen, změňte jej následně na ”HGF” (a opět vypište do MessageBoxu).

3 Úkol 3 Uživatel do textového pole zadá barvu ve formátu ”RGB(red,green,blue)” - zjistěte, která z barev je zastoupena v nejvyšší intenzitě a výsledek vypište do MessageBoxu. Příklad pro RGB(18,55,255) > ”V dané barvě je nejvíce zastoupena modrá”

4 Úkol 4 Uživatel zadá do textového pole nějaký řetězec a Vy mu jej vypíšete do MessageBoxu pozpátku Např. pro ”Ahoj” vypíše ”johA”

5 Úkol 5 Uživatel zadá do textového pole název nějakého souboru a Vy mu do MessageBoxu zpátky vypíšete jen název souboru (bez cesty) Např. pro ”c:/Dokumenty/dochazka/cerven.doc” vypíšete pouze ”cerven.doc”

6 Úkol 6 Naformátujte zadané jméno (do textového pole tak, aby první písmeno bylo vždy velké a ostatní písmena malá Např. pro ”loJZík” vypište ”Lojzík”

7 Úkol 7 Podle roku narození, který uživatel zadá do textového pole vypište text dle následujících pravidel: : ”mimino” : ”batole” : ”předškolní věk” : ”školák” : ”produktivní věk” 1950 a více: ”důchodce (nebo mrtvý)”

8 Úkol 8 Uživatel zadá do jednoho textového pole určitý znak (či řetězec) a do dalšího text. pole číslo. A Vy daný znak (či řetězec) vypíšete do MessageBoxu tolikrát, jaké číslo bylo zadáno.


Stáhnout ppt "Práce s řetězci Metoda Contain() - zjistí zda testovaný řetězec obsahuje určitý podřetězec Vrací True/False Úkol – zjistěte zda uživatel zadal do textového."

Podobné prezentace


Reklamy Google