Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Eva Cigániková NÁZEV: VY_32_INOVACE_OV,8,9_19_PŘEJETE SI PROSÍM ? TEMA: PŘEJETE SI PROSÍM ? ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Výukový materiál: EUPŠ _OP VK_Cigániková_OV,8,9_19_Přejete si prosím ? Šablona: III/2 Sada: OV,8,9 Autor: Mgr. Eva Cigániková Vytvořeno: Prosinec 2012 Ověřeno: – VIII.třída Ročník: 8 Druh učebního materiálu: Prezentace Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská výchova Tematický okruh: HOSPODAŘENÍ Téma: Přejete si prosím ? Anotace: Hodina zaměřená na to, aby si žáci uvědomili, že všechny věci, které je obklopují se musí vyrobit, co je to výroba, výrobní činitelé, rozlišení výrobních i nevýrobních odvětví, připomenutí funkce peněz. Poznámky:

3 Přejete si prosím?

4 Výroba základní hospodářská činnost lidstva
pro zajištění lidských potřeb. vyrábí se takové věci ( statky) a v takovém množství, aby sloužily, neboli byly spotřebovány. Výroba je činnost zaměřená na přeměnu : vstupů (výrobních faktorů) na výstupy (výrobky) Výrobní faktory kapitál (peníze) půda (zdroje, suroviny) práce

5 výrobní činností: …………………………………………………..
Vypiš u učebnice na straně 48 dole druhy : nevýrobních činností : ……………… výrobní činností: ………………………………………………….. Podniky, které se zabývají stejnou nebo podobnou činností, shrnujeme pod jednotlivá odvětví : učebnice, str. 48 – vypiš - výrobní odvětví : …………………………………………………… nevýrobní odvětví : ………………………………………………..

6 Práce s učebnicí : str záložka dole - odpovědi napiš do sešitu Půda – voda, ropa Práce – činnost zedníka, opracování polotovaru Kapitál – stroje, automobily, technologie Co je to směna a čím se liší současnost a minulost ? Domácí úkol : Popiš cestu chleba, kterou musí urazit než dojde k tobě na stůl : začni zoráním pole …..


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"

Podobné prezentace


Reklamy Google