Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Misijní modlitby 12/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Misijní modlitby 12/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."— Transkript prezentace:

1 Misijní modlitby 12/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry

2 Pronásledovaná církev v Súdánu.

3 Základem právního systému v Súdánu je islámský zákon a opuštění islámu je trestáno smrtí. To znamená, že věřící muslimského původu musí svou víru držet v naprosté tajnosti. Lidé z křesťanského prostředí mohou být otevřenější, ale čelí stále narůstajícímu tlaku. Dva pastoři byli zatčeni a obviněni z různých zločinů včetně konspirace a špionáže. Vlivem tlaku z celého světa však byli propuštěni. Mravnostní policie zatkla dvanáct křesťanských dívek za to, že neuposlechly předpisy šaría ohledně odívání. Dvě církevní budovy byly na příkaz vlády zničeny. (Open Doors)

4 Modleme se: • Za ochranu tajných věřících, aby nalezli obecenství s lidmi, kterým budou moci věřit. • Za sbory, které ztratily své budovy, aby našly způsob jak pořádat společná shromáždění. • Za odvahu pro věřící, aby zůstali věrni Kristu tváří v tvář nátlaku a útokům.

5 Nezasažený národ Jezídů.

6 Jezídové jsou etnicko- náboženská komunita, jejímiž příslušníky jsou především Kurdové ze severního Iráku v okolí Mosulu. Často jsou považováni za tajnou islámskou sektu, ale ve skutečnosti se zde mísí řada prvků hinduismu, zoroastrismu, judaismu, křesťanství a již zmíněného islámu.

7 Jezídové pocházejí původně z Indie, odkud převzali určité prvky hinduismu.
Podle historických pramenů tvořili Jezídové 2000 let př. n. l významnou složku Sumérů, Babyloňanů, Asyřanů a Židů. Sami o sobě tvrdí, že jsou nejstarším náboženstvím na světě.

8 Jezídské učení má být drženo v tajnosti, jelikož nejde konvertovat na toto náboženství.
Člověk se musí narodit do této komunity. Taktéž člověk nemůže konvertovat k jinému náboženství.

9 Ačkoliv se jejích víra skládá z mnoha prvků ostatních náboženství, jsou často utlačování a pronásledování jako uctívači ďábla. Jeden Jezída mi řekl, že z rukou muslimů už zažili 79 genocid a zemřelo na 23 miliónů Jezídů. Dnes jich je zhruba a část z nich se před pronásledováním rozprchla po světě.

10 Když jsme měli možnost být s Jezídy, zaznamenali jsme neskutečnou zlomenost a hlad po Bohu. Měli jsme možnost se modlit za nemocné a za lidi co utekli z otroctví ISIS Jejích příběhy o utrpení převyšují jakékoliv myslitelné hranice Modleme se za tento nezasažený národ, o kterém svět uslyšel v poslední době v souvislosti s obrovským násilím, které na nich ISIS páchalo.

11 Modleme se: Aby Bůh vypudil dělníky pro tento nezasažený národ evangeliem. Za několik málo křesťanů z řad Jezídů. Za mnohé, kteří jsou stále v zajetí ISIS. Aby rodiny mohly být opět spolu.

12 Modlitby za českého misionáře Petra Jaška
Známé rčení říká, že „žádný dobrý skutek nezůstane nepotrestán“. Na misijním poli mívá tato fráze velmi specifické konotace. Poskytnutí pomoci druhému člověku může znamenat ohrožení vlastního života.

13 Petr Jašek Přesně v takové situaci se ocitl Petr Jašek, český humanitární pracovník a misionář. Přibližně před rokem navštívil Súdán, aby pomohl křesťanovi v nouzi. Krátce před opuštěním země byl však zadržen Nyní mu hrozí trest smrti. (Hlas mučedníků)


Stáhnout ppt "Misijní modlitby 12/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."

Podobné prezentace


Reklamy Google