Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 02 Dějepis _8.ročník_09

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 02 Dějepis _8.ročník_09"— Transkript prezentace:

1 Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 02 Dějepis _8.ročník_09
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 02 Dějepis _8.ročník_09 Rudolf II.- alchymisté Autor: Mgr. Radka Kocábová Anotace: Doba Rudolfa II. Materiál slouží k projekci na interaktivní tabuli.

2 Doba za vlády Rudolfa II měla tajemnou příchuť
Doba za vlády Rudolfa II měla tajemnou příchuť. Byla to doba alchymistů, kteří hledali návod na výrobu zlata, léku proti stárnutí, či hvězdářů, kteří hádali osud z hvězd. rudolfínská Praha – tzv. „zlatá Praha“ – výstavné a pohostinné město do Prahy přijíždí umělci, učenci, diplomaté, obchodníci v Praze působili alchymisté -Edward Kelley, astronomové- Tycho de Brahe, Johannes Kepler. Rudolf II. získal řadu uměleckých děl a sbíral četné kuriozity.

3 Tycho de Brahe byl dánský astronom, alchymista
A astrolog. Byl nejlepší pozorovatel hvězdné oblohy. Johannes Kepler byl žákem Tycha de Braha. Sestavil 800 horoskopů, proslul třemi Keplerovými zákony.

4 1/ Který rakouský rod panoval v českých zemích?
2/ Jak se nazývají vymyšlené příběhy z dávných časů? 3/ Která hvězda svítí v noci na obloze? 4/ Jak se jmenoval habsburský panovník, který sídlil v Praze? 5/ Co vyráběli alchymisté za drahý kov? 6/ Věda, která se snažila vyrobit zlato a elixír mládí?

5 Citace: Dostupný z www: http://cs. wikipedia
[online] , 14:10 [ citace: ] Dostupný z www: [online] ,14:10[ citace: ] Řešení křížovky: 1/ Habsburk 2/ pověsti 3/ měsíc 4/ Rudolf 5/ zlato 6/ alchymie


Stáhnout ppt "Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 02 Dějepis _8.ročník_09"

Podobné prezentace


Reklamy Google