Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Salamonova_15-3-13- Polevy - význam
Polevy a náplně VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace PowerPoint je zaměřen na úvod do tématu Polevy. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

3 POLEVY

4 VÝZNAM POLEV: zlepšují vzhled výrobku
chuťově i barevně doplňují celkový charakter výrobků zabraňují vysychání korpusů, které zůstávají delší dobu vláčné

5 zabraňují okysličování náplní především žloutkových a tukových a tím zpomalují žluknutí náplní
zabraňují přístupu mikroorganismů do náplní.

6 ROZDĚLENÍ POLEV: vařené, nevařené, cukrové, čokoládové, tukové,
rosolové.

7 SUROVINY POUŽÍVANÉ K VÝROBĚ POLEV:
cukr, voda, škrobový sirup kakao, 100% tuk, čokoláda ovocné protlaky želírovací prostředky pasty z jádrovin bílky, žloutky potravinářské barviva …..

8 VZHLED POLEV: na povrchu lesklé hladké stejnorodé mramorové

9 POUŽITÍ: potahování namáčení zdobení cukrářských výrobků
přestříkávání pomocí kornoutků na dorty, řezy, rolády, jednotlivé kusy, restaurační moučníky.

10 Použití

11 POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba I. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archiv


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam"

Podobné prezentace


Reklamy Google