Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
VY_32_INOVACE_Salamonova_15-3-13- Polevy - význam
Polevy a náplně VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na úvod do tématu Polevy. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
3
POLEVY
4
VÝZNAM POLEV: zlepšují vzhled výrobku
chuťově i barevně doplňují celkový charakter výrobků zabraňují vysychání korpusů, které zůstávají delší dobu vláčné
5
zabraňují okysličování náplní především žloutkových a tukových a tím zpomalují žluknutí náplní
zabraňují přístupu mikroorganismů do náplní.
6
ROZDĚLENÍ POLEV: vařené, nevařené, cukrové, čokoládové, tukové,
rosolové.
7
SUROVINY POUŽÍVANÉ K VÝROBĚ POLEV:
cukr, voda, škrobový sirup kakao, 100% tuk, čokoláda ovocné protlaky želírovací prostředky pasty z jádrovin bílky, žloutky potravinářské barviva …..
8
VZHLED POLEV: na povrchu lesklé hladké stejnorodé mramorové
9
POUŽITÍ: potahování namáčení zdobení cukrářských výrobků
přestříkávání pomocí kornoutků na dorty, řezy, rolády, jednotlivé kusy, restaurační moučníky.
10
Použití
11
POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba I. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archiv
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.