Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Skopové maso Využití zdroj:

2 Obsah Využití jednotlivých částí skopového masa

3 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopová kýta Maso z kýty je vhodné k přípravě minutek, tj. přírodních řízků, závitků, k přípravě kavkazského šašlíku, dále v celku na vařením dušení a pečení. Upravuje se na česneku, na houbách, na zelenině, na smetaně apod.

4 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopový hřbet (cemr) Hřbetní maso je stejně jako maso z kýty vhodné především k přípravě minutek, tj. žebírek nebo kotlet. Žebírka nebo kotlety upravujeme tím způsobem, že skopový hřbet podélně po hřbetní kosti přesekneme na poloviny a z jednotlivých půlek odsekneme postranní kosti.

5 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopová plec Maso z plecka (vykostěné) se může vařit, dusit nebo péci. Vykostěné plecko můžeme také svinout, motouzem ovázat a péci na česneku jako kýtu. (Vykostěné a pevně svinuté se po tepelné úpravě lépe porcuje). Dále je vhodné k přípravě perkeltu, ragú, rizota, pilafu apod. Dá se upravovat také na divoko a zadělávané.

6 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopový krk Toto maso je vhodné na vaření, dušení a na zadělávání. Užíváme ho hlavně k přípravě guláše, mleté k přípravě čevapčiči.

7 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopový bok Toto maso je vhodné na vaření, dušení a na zadělávání. Užíváme ho hlavně k přípravě guláše, mleté k přípravě čevapčiči.

8 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopové hrudí Hrudí, částečně vykostěné, můžeme nadívat a péci stejně jako telecí hrudí nadívané, nebo vařit a dusit.

9 Skopové maso - využití jednotlivých částí v kuchyni.
Skopové kolínko Vhodné na pečení, dušení, doba úpravy trvá déle.


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google