Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Náměty pro činnost Národního fóra

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Náměty pro činnost Národního fóra"— Transkript prezentace:

1 Náměty pro činnost Národního fóra
Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno

2 NÁZEV Národní fórum pro rozvoj celoživotního poradenství (NFRCP)
Charakter NFRCP být pracovní a zároveň expertní skupinou pro politiku a rozvoj celoživotního poradenství v ČR. Status NFRCP NFRCP jako nezávislá skupina expertů. NFRCP jako pracovní skupina podporující rozvoj systému celoživotního poradenství v ČR. NFRCP jako poradní orgán (koho?) v oblasti rozvoje celoživotního poradenství. NFRCP jako sdružení těch, kteří se chtějí podílet na rozvoji poradenství v ČR.

3 Příklady činností NFRCP jako pracovní skupiny
Participace na činnosti Evropské sítě a koordinace tematické sítě „specifické cílové skupiny“. Vytvořit a rozvíjet platformu pro diskusi a výměnu zkušeností na národní úrovni (transformovat poradenské dny?, web?). Podporovat šíření výsledků projektů v oblasti celoživotního poradenství (zejména projektů ESF).

4 Příklady expertních činností NFRCP
Zajistit průběžný sběr empirických dat o současném stavu poradenských služeb v ČR (např. v podobě tematických studií) a na základě analýzy stavu koncipovat systém celoživotního poradenství. Vytvořit a inovovat národní politiku celoživotního poradenství (zmapovat priority, současný stav a navrhnout implementační mechanismy pro rozvoj celoživotního poradenství v ČR). Podílet se na odborných expertízách v oblasti poradenských služeb (stavět na spolupráci s profesními asociacemi). Být fórem, na kterém budou probíhat připomínkovací jednání k zásahům do systému celoživotního poradenství. Pravidelně publikovat závěry ze své činnosti (časopisy, web, sborníky, …).

5 Expertní činnosti NFRCP vztahují se k fungování systému celoživotního poradenství
Podporovat uschopňování každého člověka řídit a plánovat svou učební a pracovní dráhu v souladu s jeho životními cíli, které se vztahují ke kompetencím a zájmům v oblasti vzdělávání, dalšího vzdělávání, příležitostem na trhu práce a podnikání a tím přispívat k jeho osobní spokojenosti. Podporovat vzdělávací instituce, …… Podporovat podniky a organizace, ….. Zajistit zákonodárcům prostředky k dosažení prioritních veřejných politických cílů v duchu mezinárodních konvencí. Podporovat místní, regionální, národní i evropskou ekonomiku prostřednictvím rozvoje pracovních sil a jejich adaptace na měnící se ekonomické požadavky a sociální okolnosti. Podporovat rozvoj společnosti, ve které budou občané aktivně přispívat k sociálnímu, demokratickému a udržitelnému rozvoji (Common European Principles, 2004).

6 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Náměty pro činnost Národního fóra"

Podobné prezentace


Reklamy Google