Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 15 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Diferencovaná strava 4. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami diferencované stravy 4. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.
2
obsah Výživa starých osob Výživa sportovců
Výživa těhotných a kojících žen
3
Výživa starých osob Méně pohybu = méně EH
Přizpůsobivost a odolnost organismu se snižuje Chrup bývá nedostatečný Usilujeme o aktivní stáří – jíst méně a častěji strava je chutná a pestrá
4
Výživa sportovců Strava je pestrá s vysokým obsahem EH
Strava se mění podle období – tréninkové přípravné závodní
5
Výživa těhotných a kojících žen
Část výživy matky se spotřebuje na výživu plodu a kojence POZOR je třeba vynechat – mastná, přesolená jídla, alkohol, drogy Strava je pestrá a vydatná
6
zdroje Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.