Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 15 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Diferencovaná strava 4. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami diferencované stravy 4. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 obsah Výživa starých osob Výživa sportovců
Výživa těhotných a kojících žen

3 Výživa starých osob Méně pohybu = méně EH
Přizpůsobivost a odolnost organismu se snižuje Chrup bývá nedostatečný Usilujeme o aktivní stáří – jíst méně a častěji strava je chutná a pestrá

4 Výživa sportovců Strava je pestrá s vysokým obsahem EH
Strava se mění podle období – tréninkové přípravné závodní

5 Výživa těhotných a kojících žen
Část výživy matky se spotřebuje na výživu plodu a kojence POZOR je třeba vynechat – mastná, přesolená jídla, alkohol, drogy Strava je pestrá a vydatná

6 zdroje Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google