Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dokážeš to ? podstatná jména přídavná jména zájmena číslovky slovesa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dokážeš to ? podstatná jména přídavná jména zájmena číslovky slovesa."— Transkript prezentace:

1 Dokážeš to ? podstatná jména přídavná jména zájmena číslovky slovesa

2 Podstatná jména Použij do vět vhodné podstatné jméno:
V ohradě divoce pobíhá __________. Čert hlasitě řinčí __________. Žák píše pečlivě domácí __________. Chodíme do lesa na __________. Se svým __________ jdu odpoledne plavat. O přestávce se ze třídy ozývá hlasitý __________. V poledne nás maminka volá k _________.

3 Přídavná jména Použij do vět vhodné přídavné jméno:
Babička plete __________ svetr. Na kraji města stojí _________ dům. Dušan dostal ve škole _________ známku. David přišel domů celý __________. Jaruška si přeje k svátku _________ panenku. __________ chlapec pláče na pískovišti. Děti přeskakují __________ potok.

4 Zájmena Použij do vět vhodné zájmeno, dej pozor, ať se neopakují:
Maminky se o __________ pečlivě starají. __________ jsi už doma? __________ rozbil tu vázu? Dobře __________ tak! __________ už to víckrát neudělám. Přijeď k __________ brzy. Už jsi __________ slyšel?

5 Číslovky Doplň vhodnou číslovku / piš slovem / :
Michal má __________ sourozence. Matematiku máme __________ vyučovací hodinu. Klárka doběhla do cíle __________. __________ z nás už má hotový úkol. Přeji Ti __________ štěstí. Dnes jsme našli __________ hub. Na víkend jsme dostali __________ úkolů.

6 Slovesa Doplň do vět vhodná slovesa:
Posel __________ králi dobrou zprávu. Výletníci __________ do prudkého kopce. Už tatínek __________ dnešní noviny? Z lesa se __________ houkání sovy. Pozorně __________ paní učitelku. Mluvím na něho, ale on __________. Dvakrát __________, jednou __________.


Stáhnout ppt "Dokážeš to ? podstatná jména přídavná jména zájmena číslovky slovesa."

Podobné prezentace


Reklamy Google