Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KŘÍŽOVKA H O L Ý Vůdcem radikálních husitů v bitvě u Lipan byl Prokop ……… P A L C Á T Symbolem husitského hejtmana byl …… B O M A R D Těžké obléhací dělo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KŘÍŽOVKA H O L Ý Vůdcem radikálních husitů v bitvě u Lipan byl Prokop ……… P A L C Á T Symbolem husitského hejtmana byl …… B O M A R D Těžké obléhací dělo."— Transkript prezentace:

1 KŘÍŽOVKA H O L Ý Vůdcem radikálních husitů v bitvě u Lipan byl Prokop ……… P A L C Á T Symbolem husitského hejtmana byl …… B O M A R D Těžké obléhací dělo husitů……… D E F N S T R A C Úmyslné vyhození člověka z okna se jmenuje … B A S I L E J Kde se konal koncil v roce 1433? L E U K É M I L. Pohrobek zemřel na ……………………….. T U R C I Kdo zvítězil nad Ludvíkem Jagellonským v roce 1526? K O S T N I C J. Hus byl upálen v ………… M O H Á Č E L. Jagellonský zemřel v bitvě u ………………….. Prvním Jagelloncem na českém trůnu byl ……. V L A D I S V I L É M O A M. Korvín byl zajat Jiřím z Poděbrad u ……………….. ………………………………………………………… nastoupili na český trůn po smrti Ludvíka Jagellonského v roce Tato dynastie vládla Čechům až do roku 1918.


Stáhnout ppt "KŘÍŽOVKA H O L Ý Vůdcem radikálních husitů v bitvě u Lipan byl Prokop ……… P A L C Á T Symbolem husitského hejtmana byl …… B O M A R D Těžké obléhací dělo."

Podobné prezentace


Reklamy Google