Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 33 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Příprava minutkových pokrmů Téma: Minutkové pokrmy 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou a rozdělením minutkových pokrmů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
2
MINUTKOVÉ POKRMY 1. charakteristika
3
Charakteristika minutkových pokrmů
Rychlá příprava pokrmů pečením Na pánvi Na roštu Na rožni Rychlá příprava pokrmů smažením Ve fritéze
4
Doba tepelné úpravy Podmíněna druhem potraviny Způsobem úpravy
Velikostí porce Správnou / nesprávnou / organizací na pracovišti
5
Technika přípravy Přípravě věnujeme mimořádnou pozornost
Masité pokrmy vyžadují prudké opečení – koagulace bílkovin Pečení zbytečně neprodlužujeme – maso se znehodnocuje Důležitá je teplota tuku – náležitě rozehřátý, nepřepálený 200 Co – vyváří se akrolein
6
Zdroje LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN Obrázky: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.