Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mimoškolní aktivity dětí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mimoškolní aktivity dětí"— Transkript prezentace:

1 Mimoškolní aktivity dětí
sportovní možnosti v Tuchlovicích

2 Současná situace Jaký ze sportů mohou děti v Tuchlovicích poznat, vyzkoušet a dále provozovat? Fotbal Volejbal Zumba Tenis Plavání – pouze pro malé děti, spíše předškolního věku Dětskou základnu má v současné době fotbalový a volejbalový klub, které děti připravují již na daný sport. Bylo by dobré dát dětem šanci seznámit se i s jinými sporty, aby se pak mohly snadněji rozhodovat o specializaci.

3 Vize sportovního oddílu v Tuchlovicích
1. Využívat vybudovaná sportoviště i pro sportovní výchovu dětí ve věku od 6 do 12 let. 2. Vychovávat děti k všeobecnému sportování bez nátlaku na výsledky, ale hlavně pro zábavu. 3. Dát dětem sportovní základy, naučit je základní techniky. 4. Pomoci při rozhodování o sportovní specializaci.

4 Jak rozšířit nabídku sportovního vyžití pro děti?
Využijme spolupráci se zavedeným úspěšným sportovním klubem! Kladenský klub SKK Kladno se zaměřuje na všeobecnou přípravu dětí. Soustředí se na rozvoj pohybových schopností a dovedností dětí tak, aby byl postupný, s ohledem na dozrávání tělesného aparátu, bez jednostranného přetěžování a násilných cvičení Seznamují děti s atletikou, gymnastikou, softbalem, basketbalem, judem atd., to vše pod dohledem licencovaných trenérů. Děti během celého roku vyzkouší širokou škálu sportů, naučí se základy a později se mohou snáze rozhodnout, kterému ze sportů se chtějí více věnovat.

5 Nabídka SKK Kladno pro tuchlovické děti?
Vytvoření samostatného oddílu SKK Kladno – oddíl Tuchlovice pro děti ve věku 6 – 12 let. 1 x týdně min. Atletika, softbal září, říjen, květen, červen Gymnastika, basketbal, florbal listopad až duben Další sporty na ukázku nebo pro zpestření září - červen Yoga, ropeskipping (skákání přes švihadlo), rytmická gymnastika, parkour, badminton Volitené 1 x za 2 týdny – 120 minut Plavání – základní plavecká výuka září až červen Členský poplatek na pololetí - bez plavání 2000 Kč, včetně plavání Kč. Ceny by bylo možné ponížit v případě výhodnějších cen za pronájem sportovišť.

6 Vhodné podmínky pro fungování oddílu Tuchlovice pod SKK?
Využití venkovního sportoviště a tělocvičny v ZŠ jeden den v týdnu v době mezi 14:00 a 16:00 a 1 x za 14 dní dvě hodiny v bazénu, pokud možno za zvýhodněných finančních podmínek. Podpořit tento vznik tohoto oddílu a propagovat jej v místním občasníku „Tuchlovických novinách“, na webu obce a ZŠ, v ZŠ při komunikaci s rodiči. Postupně dovybavit tělocvičnu pomůckami pro kvalitní gymnastickou průpravu. Atletické a jiné herní pomůcky si zástupce SKK Kladno bude dovážet vlastní.

7 Závěr Děkujeme. Pomozte nám podpořit děti a jejich rodiče, aby našli
co nejsnazší cestu ke sportu. Děkujeme. Petra Herdová, Mgr. Irena Lažanová a za SKK Kladno Šárka Pinďáková


Stáhnout ppt "Mimoškolní aktivity dětí"

Podobné prezentace


Reklamy Google