Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 !

28 !

29 Nakresli déšť, střídej rovné a šrafované čáry:

30 Nakresli vlny na moři, každou vlnu několikrát obtáhni:

31 Holčička na obrázku se jmenuje Janička
Holčička na obrázku se jmenuje Janička. Jistě hned poznáte, co je její největší zálibou. Potřebuje ke své zálibě také vodu a slunce? Proč?

32 Kolik je na obrázku veselých květin. Kolik smutných
Kolik je na obrázku veselých květin? Kolik smutných? Proč jsou asi květiny smutné? Vysvětli, co se jim mohlo stát. Z obrázků nad čarou škrtni to, co květinám škodí. Zakroužkuj to, co kytičkám prospívá:

33 Velikým pomocníkem květin je beruška. To proto, že ničí škodlivé mšice
Velikým pomocníkem květin je beruška. To proto, že ničí škodlivé mšice. Kolik má mít beruška teček? Kolik jich má beruška na obrázku? Kolik jich musíme tedy berušce dokreslit? Dokresli tečky a berušku pečlivě vybarvi!

34 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: ACONCAGUA. Dunaj. < ZEST-PK. Viktoriiny vodopády. < MICHAEL JASTREMSKI. Oblaka. < ARUN KULSHRESHTHA. Mraky. < JUNI. Déšť. < VI..CULT… Kroupy. < mai_2008_%C3%A0_Reims.jpg?uselang=cs> FRIEDRICH. Zasněžená krajina. < WUHAZET. Sníh na větvičce. < FIR0002. Jinovatka. < RASBAK. Rampouch. < KADELLAR. Ledovec. < WALTER J. PILSAK. Balená voda. < FLORENCE DEVOUARD. Sahara. < BERTRAND DEVOUARD OU FLORENCE DEVOUARD. Pouštní dlažba. < KIPALA. Koloběh vody v přírodě. <

35 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Plachetnice. < Tráva. < Strom. < Hrozny. < Holčička. < Rýč. < Květiny. < < < < < < < < < < < Smajlík smutný. < Smajlík veselý. < Džbánek s vodou. < Housenka. < Motyčka. < Zlý kluk. < Slunce. < Déšť. < Hrábě. < Beruška. < Země. < Indický oceán. < Jezero Konigsee. < Pára. < Mlha. < Rosa. < Déšť.. < Kroupy. < Sněhové vločky. < Ledová kra. < Arktida. <


Stáhnout ppt "Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google