Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek"— Transkript prezentace:

1 Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek. Klíčová slova: Temperování, formování, duté figurky, čokoláda, čokoládové speciality. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_31

3 Opakování – výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Formování čokolád a čokoládových specialit Formované čokoládové cukrovinky

4 Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky
Druhy čokolád Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky Duté figurky – tvarují se v dělených formách Čokoládové speciality – mince, plakety, kočičí jazýčky

5 Postup výroby čokolád Temperování čokoládové hmoty (fáze tavení, předkrystalizační temperovací fáze, fáze nahřívání a zpracování) Formování tabulkových čokolád (dávkování čokolády do forem, klepací dráha, chladicí skříň, vyklepávací zařízení)

6 Postup výroby čokolád Duté figurky (otočné formy, otáčejí se kolem své osy a osy stroje) Čokoládové speciality (do výrobků se vyrazí reliéf)

7 Formované čokoládové cukrovinky
Dutinka 40 – 50 % hmotnosti výrobku Náplň 50 – 60 % hmotnosti výrobku Náplně Tekuté likérové Polotekuté ovocné nebo krémové Polotekuté dezertní Pastovité tukové náplně

8 Linka na formované čokoládové cukrovinky
Zařízení na plnění forem Vibrační dráha Obraceč forem Zařízení na formování dutinek Chladicí tunel Zařízení na seříznutí dutinek

9 Linka na formované čokoládové cukrovinky
Dochlazovací tunel Plnění dutinek Chladicí tunel náplní Zatírací stroj Chladicí tunel na hotové výrobky Vyklepávací zařízení

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek"

Podobné prezentace


Reklamy Google