Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek. Klíčová slova: Temperování, formování, duté figurky, čokoláda, čokoládové speciality. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_31
3
Opakování – výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek
Formování čokolád a čokoládových specialit Formované čokoládové cukrovinky
4
Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky
Druhy čokolád Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky Duté figurky – tvarují se v dělených formách Čokoládové speciality – mince, plakety, kočičí jazýčky
5
Postup výroby čokolád Temperování čokoládové hmoty (fáze tavení, předkrystalizační temperovací fáze, fáze nahřívání a zpracování) Formování tabulkových čokolád (dávkování čokolády do forem, klepací dráha, chladicí skříň, vyklepávací zařízení)
6
Postup výroby čokolád Duté figurky (otočné formy, otáčejí se kolem své osy a osy stroje) Čokoládové speciality (do výrobků se vyrazí reliéf)
7
Formované čokoládové cukrovinky
Dutinka 40 – 50 % hmotnosti výrobku Náplň 50 – 60 % hmotnosti výrobku Náplně Tekuté likérové Polotekuté ovocné nebo krémové Polotekuté dezertní Pastovité tukové náplně
8
Linka na formované čokoládové cukrovinky
Zařízení na plnění forem Vibrační dráha Obraceč forem Zařízení na formování dutinek Chladicí tunel Zařízení na seříznutí dutinek
9
Linka na formované čokoládové cukrovinky
Dochlazovací tunel Plnění dutinek Chladicí tunel náplní Zatírací stroj Chladicí tunel na hotové výrobky Vyklepávací zařízení
10
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.