Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká ZTUŽENÝ POKRMOVÝ TUK Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s výrobou ztuženého pokrmového tuku a použitím. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Ztužený pokrmový tuk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_07
3
Ztužený pokrmový tuk Nazýváme stoprocentní Je čistý bez vody
Barva bílá až nažloutlá Slabě mazlavé konzistence Pro přímou spotřebu - Lukana, Omega Pro velkospotřebitele – v sudech, v blocích
4
Použití ztužených pokrmových tuků:
Pro výrobu cukrářských výrobků Na přípravu smažených pokrmů, těst Polevy, vymazávání forem, potírání plechů Při modelování z modelovacích hmot K docílení lesku, k zamezení osychání
5
Skladování: Ve skladech při teplotě 18°C
Na rohožích v 8 vrstvách na sobě Záruka 6 měsíců od výroby
6
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.