Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítačové viry Matěj Navrátil

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítačové viry Matěj Navrátil"— Transkript prezentace:

1 Počítačové viry Matěj Navrátil
Já jsem si pro vás připravil prezentaci na téma počítačové viry.

2 Osnova Tady je osnova celé prezentace. Co je to vir Trojský kůň
Malware Adware Worms (červi) Boot viry Konec Tady je osnova celé prezentace.

3 Co je to vir Co je to vir Počítačový virus je program, který může „nakazit“ jiné programy tím, že k nim přidá vlastní kopii. Co je to vir.Počítačový virus je nebezpečný program, který „nakazí“ jiné programy tím, že k nim přidá svoji vlastní kopii.Touto infekcí se může virus šířit v počítači nebo síti.

4 Trojský kůň Je to uživateli skrytá část programu s funkcí, se kterou uživatel nesouhlasí. Trojský kůň.Trojský kůň je uživateli skrytý program nebo aplikace s funkcí, se kterou uživatel nesouhlasí (typicky je to činnost škodlivá). Název Trojský kůň pochází z antického příběhu o dobytí Tróje.

5 Malware Malware (škodlivý software) je program určený ke vniknutí do nebo poškození počítačového systému. Malware je program určený ke vniknutí do nebo poškození počítačového systému.Výraz malware vznikl složením anglických slov „melikijous“ to je (zákeřný) a „software“ .Popisuje záměr autora takového programu.

6 Adware Adware je označení pro produkty znepříjemňující práci nějakou reklamní aplikací. Adware je označení pro produkty které znepříjemňují práci svou reklamní aplikací. Ty mohou mít různou úroveň agresivity - od běžných bannerů až po neustále vyskakující pop-ap okna nebo ikony v oznamovací oblasti.

7 Worms (červi) Počítačový červ je specifický počítačový program, který je schopen automatického rozesílání. Počítačový červ je v informatice specifický počítačový program, který je schopen automatického rozesílání kopií sebe sama na jiné počítače.

8 Boot viry Boot viry napadají systémové oblasti disku. Boot viry napadají systémové oblasti disku. I přesto, že je jich méně než souborových virů, vyskytují se častěji.

9 zdroje A tady jsou zdroje. Téma – Novinky.cz Computerworld.cz
Malware-photos Svět Androida 21stoleti.cz Technet.cz – iDnes VTM.cz – viry.sk Blesk Novinky.cz A tady jsou zdroje.

10 Konec Děkuji za pozornost. Děkuji za pozornost. Konec


Stáhnout ppt "Počítačové viry Matěj Navrátil"

Podobné prezentace


Reklamy Google