Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba maršmalou Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Maršmalou Klíčová slova: Marshmallow (maršmalou), cukr, pěna, technologie výroby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_03
3
Druhy marshmallow Suroviny Výroba
4
Druhy marshmallow Pěnové indiánky Marshmallow pro řezání
Marshmallow pro lití do škrobového pudru Zrnitý marshmallow Želé marshmallow
5
Suroviny na výrobu Cukr Škrobový sirup Invertní cukr
Pěnotvorné přípravky – vaječný bílek želatina agar-agar bílkoviny
6
Výroba marshmallow Příprava cukrosirupového roztoku –svaření na
Částečné ochlazení Smíchání s roztokem želatiny Šlehání hmoty Barvení Chucení Technologie je měněna podle vlastností a druhu
7
Marshmallow
8
Technologie výroby Marshmallow pro řezání nebo vytlačování – má jemnou nebo žvýkavou konzistenci, obsahuje 85 % sušiny Marshmallow lité do škrobového pudru obsahuje 70 – 75 % sušiny, je vláčný, jemný Zrnitý marshmallow – zrnitosti je dosaženo vmícháním moučkového cukru v konečné fázi šlehání
9
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.