Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub
2
Obsah Rybolov Povolenka Rybářský spolek Výbava Návnady Kapr Recept
3
Obsah Co je to rybolov? … Rybolov je odchyt ryb z tekoucích vod, jezer, rybníků, přehrad a moří. Pojem zahrnuje dvě odlišné činnosti: hospodářské výlovy – při nich se odchyt provádí pomocí sítí sportovní aktivity – rybaření – používají se udice s nástrahou
4
Povolení k lovu ryb Obsah
Státní rybářský lístek - poplatek ve výši 100 Kč. Členský příspěvek u místní organizace rybářského svazu - poplatek ve výši Kč. Povolenka - cena ve výši 650 až 900 Kč.
5
Jak se stát členem rybářského spolku?..
Obsah Jak se stát členem rybářského spolku?.. Pro členství v rybářském spolku musíte: Navštívit nejbližší rybářský spolek, který je nejblíže Vašemu trvalému bydlišti. Podat přihlášku. Absolvovat test ze základních znalostí rybářství, biologie ryb a právních předpisů o lovu ryb.
6
Základní výbava Rybářský prut – Cena se odvíjí od materiálu blanku, gramáži, použitých oček, délce. Cena je cca od 300 Kč. Rybářský vlasec - na dva navijáky Vám bude stačit zhruba 300 m vlasce. Vlasec můžete pořídit již od cca 70 Kč. Rybářský naviják - naviják pro začátečníky pořídíte v ceně již od 1000 Kč. Rybářské háčky - Nejlevnější háčky si pořídíte již od cca 30 Kč. Je dobré mít v zásobě více nakoupených háčků. Rybářský podběrák – vyrábí se z nejrůznějšího materiálu. Pořídíte od cca 200 Kč. Rybářské splávky - pro začátek si pořiďte dva, tři splávky. Můžete je pořídit již za cca 50 Kč. Rybářská olůvka - jedná se o tzv. zátěže, mějte jich raději více. Seženete je za pár korun. Obsah
7
Rybářské návnady Ryby můžete chytit na: Obsah
Pečivo - vanilkový rohlík, dortový oplatek, křupky Červi Žížaly Těsto – perníkové, vaječné, chlebové,.. Návnady živočišného původu – játra, slanina, slimáci,.. Návnady rostlinného původu – burisony, bramborový knedlík, ovesné vločky,.. Obsah
8
Kapr Obsah je bezesporu nejvyhledávanější rybou k rybolovu
největší / nejtěžší dosažený úlovek: Světový rekord: --- cm /42,30 kg / r. 2008 Česká republika: 108 cm / 29,20 kg / r.1978 Údaje o kaprovi věk 1 3 5 7 10 15 20 30 váha 0,1 kg 0,9 kg 2,8 kg 4,5 kg 7,5 kg 11 kg 16 kg 24 kg délka 15 cm 35 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm 90 cm 10 cm
9
Na závěr - Recept na pečeného kapra
Obsah POSTUP PŘÍPRAVY Kapra naporcujeme, osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký, posypeme porce strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Ingredience Kapr 1 ks Sůl 1 lžička Bíle víno 1 dl Česnek 1 stroužek Drcený kmín Tvrdý sýr 100 g Slunečnicový olej 2 dl
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.